OSKRNAVLJENI MURAL I SPOMENIK U GRADSKOM PARKU U VRANJU: Žutom farbom prekrivene oči stradalog padobranca 63. brigade
Foto: Kurir.rs/T.S.

Drsko

OSKRNAVLJENI MURAL I SPOMENIK U GRADSKOM PARKU U VRANJU: Žutom farbom prekrivene oči stradalog padobranca 63. brigade

Srbija -

U Gradskom parku u Vranju oskrnavljeni su mural oslikan i posvećen tragično stradalom vojniku Ognjenu Trajkoviću i spomenik doktoru Franji Kopši. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja.

Mural je posvećen vojniku Ognjenu Trajkoviću (21) iz Vranja, padobrancu 63. padobranske brigade koji je nastradao prilikom izvođenja padobranskog skoka u Nišu u aprilu 2021. godine. Žutom farbom su prekrivene oči stradalog padobranca i prepravljen broj brigade čiji je bio pripadnik od 63. u 68. Na muralu je žutom farbom ispisano "Alah".

Vranje, mural
foto: Kurir.rs/T.S.

Mural posvećen vojniku Ognjenu Trajkoviću nalazi se na ulazu u Gradski park s donje strane. Žutom bojom takođe su premazane oči na spomeniku doktoru Franji Kopši. Spomenik se nalazi se na sredini parka naspram fontane. Prema istorijskim podacima Slovenac dr Franjo Kopša je bio dobrovoljac u ratovima Srbije za oslobođenje od Turaka 1876-1878. Sa trupama generala Jovana Belimarkovića učestvuje u oslobođenju Vranja 31. januara 1878.godine.

Vranje, spomenik
foto: Kurir.rs/T.S.

Slovenac je zavoleo Vranje i Vranjance. Doktor Franjo Kopša bio je pionir interne medicine i fiziologije. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja. Policija je na terenu i preduzela je mere i radnje iz svoje nadležnosti, potvrđeno je Kuriru u PU Vranje.

1 / 7 Foto: Kurir.rs/T.S.

T .S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track