"NA NARODU JE DA IZABERE, A MI ĆEMO PRIHVATITI" Predsednik Vučić jasan - Mi koji gledamo u budućnost ili partije bivšeg režima!
Foto: Instagram Printscreen

"NA NARODU JE DA IZABERE, A MI ĆEMO PRIHVATITI" Predsednik Vučić jasan - Mi koji gledamo u budućnost ili partije bivšeg režima!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je građanima da je pitanje kome će da daju poverenje u njihovim rukama.

On je na svom Instagram nalogu napisao:

- Na narodu je da izabere, mi ćemo, naravno, volju građana priznati. Vidim da su predstavnici bivšeg režima sigurni u svoju pobedu, a mi, koji ne gledamo u prošlost i koji želimo da gledamo u budućnost, borićemo se i pokušati da pobedimo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas iz Kine, gde se nalazi sa srpskom delegacijom na poziv predsednika te zemlje Sija Đinpinga.

On je rekao da je potpisano 18 sporazuma, i da se priprema još.

- To je rekordan broj saglasnosti i dogovora koje smo ikada potpisali. Ali još važniji su suština i strateški karakter dobrog dela tih sporazuma. Verujem da ono što smo postigli u Kini ima svoj istorijski značaj i karakter - rekao je Vučić.

Kaže da je razgovarao sa premijerima Laosa, Tajlanda i Etiopije.

- Ponovo sam pričao sa Džokom Vidodom, predsednikom Indonezije, i dugo sam pričao o svim pitanjima sa Viktorom Orbanom. Verujem da je svaki od tih razgovora i poziva za posetu koje smo uputili i dobili ima veliki značaj. Ponovo sam razgovarao sa liderom Kenije Vilijamom Rutom, pošto Albanci lobiraju da oni priznaju Kosovo. Ja verujem da neće biti ništa od toga, i da će poštovati teritorijalni integritet Srbije - istakao je predsednik.

Vučić dodaje da moramo zajednički da učestvujemo u modernizaciji zemalja koje su članice inicijative Pojas i put.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track