ČAČAK JE SPORTSKO SRCE SRBIJE: Velike zasluge pripadaju gradonačelniku i njegovom timu, a u gradu na Moravi sve je u znaku sporta
Foto: Pressserbia

boks, fudbal, košarka...

ČAČAK JE SPORTSKO SRCE SRBIJE: Velike zasluge pripadaju gradonačelniku i njegovom timu, a u gradu na Moravi sve je u znaku sporta

Srbija -

3,2,1 - Čačak Nedelja koju ispraćamo bila je veoma dinamična za gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića i njegove saradnike. On je zajedno sa svojim timom učinio niz značajnih koraka kako bi istakao posvećenost grada Čačka razvoju sporta.

Ovi događaji su samo neki od mnogih primera koji ukazuju na gradsku vlast koja aktivno podržava sportske inicijative i društveno odgovorne projekte.

Gradonačelnik Milun Todorović sa sportistima
Gradonačelnik Milun Todorović sa sportistimafoto: Pressserbia

Jedan od sastanaka realizovan je u četvrtak, kada je gradonačelnik Todorović, zajedno sa svojim saradnicima, organizovao prijem za delegaciju Bokserskog saveza Srbije. Ovaj događaj je bio povodom 66. izdanja turnira "Zlatna rukavica", međunarodnog takmičenja koje se po prvi put održava u Čačku.

Delegacija Bokserskog saveza Srbije, predvođena prvim čovekom Saveza Nenadom Borovčaninom, i drugim istaknutim ličnostima, prisustvovala je ovom događaju.

1 / 3 Foto: Pressserbia

Četvorodnevni bokserski turnir, čiji je Čačak ponosni pokrovitelj, održava se od 18 do 21. oktobra u Plavoj hali u Atenici i okuplja boksere iz 16 zemalja, među kojima su i Kuba, Francuska, Mađarska, Severna Makedonija, Crna Gora, Nigerija, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovenija, domaćin Srbija i druge. Nastupa 115 bokserki i boksera u seniorskoj konkurenciji.

Nenad Borovčanin
Nenad Borovčaninfoto: Pressserbia

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin tokom prijema uručio je Veliku povelju za doprinos razvoju boksa u Srbiji dr Mihailu Lukoviću i Gradu Čačku. Ovo je samo jedan od primera kako Grad Čačak promoviše sport i sportske događaje.

Dea ponovo pokazala humanost!

Jedan od događaja koji se izdvaja svojim značajem, svakako je i poseta novinarke i predsednice udruženja "Budimo bezbedni", Dee Đurđević, Centru za pružanje usluga socijalne zaštite "Zračak" u Čačku.

Dea Đurđević
foto: Pressserbia

Ova poseta se odvila u okviru karavana "Zajedno možemo", koji ima za cilj osnaživanje osoba sa invaliditetom širom Srbije. Tokom posete, jedna od korisnica usluga "Zračka", Lidija, vlasnica zlatne olimpijske medalje u atletici na Letnjim Olimpijskim Igrama Specijalne Olimpijade u Šangaju, dobila je novi mobilni telefon kao deo podrške ovom dragocenom projektu.

Dea Đurđević
foto: Pressserbia

Sve navedene aktivnosti jasno pokazuju predanost i angažovanost grada Čačka u razvoju sporta, promociji međunarodnih sportskih događaja i brizi za osobe sa invaliditetom. Gradonačelnik Todorović i njegov tim nastavljaju aktivno raditi na unapređenju kvaliteta života građana i stvaranju inkluzivnog društva u kojem svako ima priliku da se razvija i ostvari svoje potencijale.

Takođe, gradonačelnik je primio i predstavnike Fudbalskog saveza kineskog grada Tjen-Đina, a sastanku su prisustvovali i važni zvaničnici iz Kine. Ovaj sastanak je označio početak saradnje između dva grada i FK "Borac" iz Čačka. Ovo partnerstvo će doprineti razmeni sportskih iskustava i jačanju veza između Čačka i Tjen-Đina, te promovisati internacionalnu saradnju.

Milun Todorović
foto: Pressserbia

- Mladi fudbaleri iz ovog milionskog grada došli su sa svojim trenerima da steknu nova iskustva i uspostave saradnju sa našim Borcem. Zahvaljujući našem Čačaninu i prijtatelju fudbalskom treneru Jovanu Lutkiću koji u poslednje četiri godine uspešno trenira mlađe selekcije ove fudbalske asocijacije i osvaja značajne rezultate. Plan je i da naše mlađe selekcije u narednih šest meseci budu gosti grada Tjen - Đina kako bi se saradnja nastavila - rekao je tom prilikom Todorović.

Kurir/Pressserbia

Bonus video:

01:57

ČAČAK DOČEKUJE SVOJE HEROJE IZ MANILE: Delirijum u gradu košarke! Stiže miljenik ALEKSAAA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track