DEJAN I SLOBODANKA ŽIVELI SU U 10 KVADRATA BEZ VODE: On je napustio posao da bi se brinuo o neprokretnoj majci! Sad dobijaju kuću!
Foto: 321 Srbija

humanost na delu

DEJAN I SLOBODANKA ŽIVELI SU U 10 KVADRATA BEZ VODE: On je napustio posao da bi se brinuo o neprokretnoj majci! Sad dobijaju kuću!

Srbija -

3,2,1-Čačak! Priča o Čačaninu Dejanu Pajoviću i njegovoj majci Slobodanki nije samo priča o teškoćama, već o snazi zajedništva i velikih srca. Njihova sudbina nas podseća na to koliko je ljudskost i solidarnost važna u našim životima.

Milun Todorović i Slbodanka Pajović
Milun Todorović i Slbodanka Pajovićfoto: 321 Srbija

Dejan, rođen 1975. godine, bio je suočen s teškom odlukom - da napusti posao kako bi se brinuo o nepokretnoj majci. Njihov skromni dom u Mršincima, trošna kuća veličine svega deset kvadratnih metara, nikada nije imala vodu. Svakodnevni život bio je ispunjen izazovima, ali su zajedno pronalazili snagu da se suoče sa njima.

Milun Todorović i Dejan Pajović
Milun Todorović i Dejan Pajovićfoto: 321 Srbija

Pre godinu dana, gradsko rukovodstvo Čačka je saznalo za njihovu sudbinu. Gradonačelnik Milun Todorović i njegovi saradnici nisu ostali ravnodušni. Preduzeli su sve što je bilo u njihovoj moći kako bi pomogli Pajovićima.

Nakon posete gradonačelnika i njegovog tima, konačno su dobili pristup vodi. Voda, koju je Dejan ceo svoj život donosio u buradima, sada je tekla u njihovom domu. To je bila prva kap nade i humanosti u njihovim životima.

Ovde će biti nova kuća Pajovića
Ovde će biti nova kuća Pajovićafoto: 321 Srbija

Ali priča o solidarnosti se tu nije završila. Gradonačelnik Todorović obećao je da će im biti izgrađen novi dom u kojem će moći da žive u uslovima dostojnim čoveka. Temelji udareni, a radovi na izgradnji kanalizacione mreže privode se kraju. Dejan i Slobodanka sada mogu gledati u budućnost s nadom i osećajem sigurnosti.

Gradonačelnik ih je nedavno ponovo posetio i na terenu potvrdio da se obećanja koja je dao ispunjavaju.

Ova priča nosi i dublju poruku - da Milun Todorović pronalazi vremena za sve svoje sugrađane i pokazuje brigu za one koji su u teškoćama. Njegova predanost humanim vrednostima čini Grad Čačak mestom gde se svako oseća dobrodošlo i podržano, bez obzira na svoj socio-ekonomski status. Dejan Pajović i gradonačelnik Todorović postali su simboli snage ljudskosti, zajedništva i nade.

Kurir/321Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track