NA NEISTINE Jovanović Mariniki odgovorio „na pitanja koja postavlja Dragan Šolak odgovoriću Draganu Šolaku“
Foto: Zorana Jevtić, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

NA NEISTINE Jovanović Mariniki odgovorio „na pitanja koja postavlja Dragan Šolak odgovoriću Draganu Šolaku“

Politika -

Ministar Mihailo Jovanović odgovorio je na neistinite napade Marinike Tepić i objasnio da predlozi medijskih zakona uvode potpunu transparentnost i kontrolu u pogledu vlasništva nad medijima i definiše mere medijskog pluralizma.

"Svaku planiranu promenu vlasničke strukture u osnovnom kapitalu pružalac medijske usluge mora da prijavi REM-u u pismenoj formi i da dobije pismenu saglasnost kako ne bi došlo do ugrožavanja medijskog pluralizma. Sve je ovo usaglašeno sa Evropskom direktivom o audio-vizuelnim uslugama, sa evropskim zakonodavstvom i evropskom praksom. U tom smislu nema bojazni da će se na tržištu dešavati nešto što insinuira Dragan Šolak", rekao je Jovanović.

Dragan Šolak, SBB
foto: Marina Lopičić, Printscreen

Takođe dodao je da kad je već kod pitanja, a naročito neodgovornih pitanja, ponovo je pitao Tepić kada će odgovoriti svim građanima na pitanje koje joj je uputio pre 7 dana – “kako je moguće da je firma Dragana Đilasa 'Big print' radila sa Narodnim muzejom koji u to vreme bio zatvoren.”

„Pre neki dan sam najljubaznije postavio pitanje koje se tiče gospodara medija u vreme njegove vlasti, kada je bio neformalni vlasnik većine nacionalnih televizija i formalni vlasnik jedne od medija i kada je bio glavni i odgovorni urednik pisanog medija, kao i gospodar reklamnog i oglasnog prostora. Postavio sam pitanje tako što sam samo citirao predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać“, rekao je Jovanović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:53

Marinika Tepić udara u klupu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track