"RADI SE O VEĆOJ KOLIČINI": Poznato stanje devojčice (4) koja je PROGUTALA SEDATIVE kod Vladičinog Hana, oglasilo se i Tužilaštvo
Foto: T.S.

evo kad će biti puštena kući

"RADI SE O VEĆOJ KOLIČINI": Poznato stanje devojčice (4) koja je PROGUTALA SEDATIVE kod Vladičinog Hana, oglasilo se i Tužilaštvo

Srbija -

Devojčica koja je progutala sedative je dobro i u stabilnom stanju Četvorogodišnja devojčica iz sela Lepenica, opština Vladičin Han koja je progutala nekoliko tableta "Diazepama" je nakon ukazane lekarske pomoći u ZC Vranje dobro i jutros je doručkovala, saznaje Kurir u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Nemili događaj odigrao se u nedelju u porodičnoj kući u selu Lepenica. Devojčica, kako je potvrđeno Kuriru u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu progutala je nekoliko tableta "Diazepama".

"Nemoguće je utvrditi koliko je tableta sedativa progutala, ali se radi o većoj količini. Prebačena je u Zdravstveni centar Vranje. Jutros smo kontaktirali policiju i dobili informacije da je dete dobro da je doručkovalo i najverovatnije će biti pušteno kući", navode iz tužilaštva.

ZC Vranje, Vranje, opšta bolnica Vranje, Zdravstveni centar Vranje, dečije odeljenje
foto: T.S.

Prema navodima tužilaštva lekovi su se nalazili unutar kuće, a detetova majka i baba imaju prepisanu terapiju "Diazepama". "Verovatno je trenutak nepažnje dete iskoristilo i uzelo lekove, jer su majka i baba bile u kući kada se to dogodilo", navode u OJT u Vladičinom Hanu.

Obavešten je Centar za socijalni rad da izvrši provere u kakvim uslovima porodica živi, kakvo je stanje i da li je potrebna neka pomoć", navode u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Kurir.rs/T.S.

Bonus video:

06:19

VAZDUH U SRBIJI OTROVAN! ZDRAVLJE DECE SVE UGROŽENIJE? Ekolog: Država treba HITNO da uvede vanredno energetsko stanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track