MASOVNO TROVANJE U NOVOM PAZARU: Jeli u istom restoranu, završili u bolnici, osmoro zadržano na lečenju
Foto: Sandžak danas

MASOVNO TROVANJE U NOVOM PAZARU: Jeli u istom restoranu, završili u bolnici, osmoro zadržano na lečenju

Srbija -

U Novom Pazaru došlo je do masovnog trovanja hranom, koje je zadesilo desetine građana nakon obroka u popularnom restoranu "Medina", smeštenom blizu kružnog toka kod lokalne bolnice.

Infektivno odeljenje bolnice suočava se s preopterećenjem, a dr. Binela Mavrić, zajedno s ostalim medicinskim osobljem, bori se da pruži potrebnu pomoć svim pogođenim pacijentima.

Zavod za javno zdravstvo je uredno prijavio slučaj.

Među simptomima otrovanih pacijenata su visoka temperatura, povraćanje, proliv i jaki bolovi u stomaku, uz laboratorijski potvrđene visoke vrednosti CRP-a, od preko 200. Prema izveštaju epidemiologa Safeta Ganića, većina hospitaliziranih pacijenata konzumirala je hranu u restoranu "Medina" tokom vikenda, 18. i 19. novembra 2023. godine.

Simptomi su se pojavili 12 do 24 sata nakon konzumiranja hrane. Svi pacijenti su uz obroke kao prilog imali kečap i majonez, a jeli su hamburgere, pečene batake, ćevape i čizburgere. Manji broj obolelih je konzumirao salatu od kupusa. Trenutno se na Infektivnom odeljenju leči osam osoba, dok se dve osobe oporavljaju u kućnim uslovima.

Detalji o ovom slučaju i dalje pristižu, a građani su uznemireni zbog potencijalnog zanemarivanja sanitarnih standarda u restoranu. Nadležni organi se očekuje da preduzmu hitne mere kako bi se situacija stavila pod kontrolu i sprečilo dalje trovanje.

(Kurir.rs/Sandžak danas)

Bonus video:

02:53

SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track