ZA NOĆ NA GOLIJI PALO POLA METRA SNEGA! Teška mehanizacija čisti put do groblja zbog sahrana, jedna deonica je KRITIČNA
Foto: RINA

ZA NOĆ NA GOLIJI PALO POLA METRA SNEGA! Teška mehanizacija čisti put do groblja zbog sahrana, jedna deonica je KRITIČNA

Srbija -

Tokom noći u pojedinim delovima Golije sneg je napadao i do 40 centimetara, sve nadležne ekipe su u pripravnosti a putevi su za sada prohodni, kako na gradskom tako i na seoskom području.

- Nemamo još uvek urgentnih poziva u smislu da su neprohodni putevi i da je nekome potrebna bilo kakva pomoc. Za sada smo poslali samo čistače koji su otišli ka mestu Pridvorica da pročiste put do lokalnog groblja, gde se održavaju dve sahrane - kazao je za agenciju RINA, Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Ono što otežava situaciju jeste sneg koji je pao na drveće, čije grane se pod težinom belog pokrivača kidaju i padaju na kolovoz.

Golija, sneg
foto: RINA

- Uspešno se borimo i puteve održavamo čistim, ovo je za nas svakako uobičajena situacija pošto je kraj novembra. Apelujemo na sve vozače da na put preko Odvraćenice ne kreću bez preke potrebe, a ovaj apel naročito važi za vozače avanturiste. Svake godine imamo nekoliko akcija spasavanja iz snežnih nanosa - ističe Arsović.

Dragačevo takođe pod snegom - nema većih problema

Na teritoriji opštine Lučani sneg pada već nekoliko sati, a visina snežnog pokrivača u višim predelima Dragačeva je od pet do deset centimetara.

- Za sada nema nikakvih problema jer se sneg brzo otapa, svi putevi su prohodni. Ekipe JP "Dragacevo putevi" su spremne za zimu i dežuraju 24 časa - rekao je Milija Milenković pomoćnik predsednika opštine Lučani.

Inače, u dragačevskom kraju postoji praksa da seoske i nekategorisane puteve čiste meštani traktorima i na taj način pomažu zimskoj službi.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track