MEMIĆ: KINA NAM NIKADA NIJE BILA BLIŽA! Kineska provincija Shangdong predstavila kulturne i ekonomske potencijale u Novom Pazaru
Ministar Memić sa Novopazarcima i kineskim gostima, Foto: 321 Srbija

MEMIĆ: KINA NAM NIKADA NIJE BILA BLIŽA! Kineska provincija Shangdong predstavila kulturne i ekonomske potencijale u Novom Pazaru

Srbija -

3,2,1-Srbija! Ministar turizma i omladine Husein Memić prisustvovao je predstavljanju kineske provincije Shangdong u Novom Pazaru.

Ministar Memić napravio je brojne pomake u zbližavanju dva naroda i predstavljanju naše kulture i tradicije u Kini, kao i kineske u našoj zemlji, navodi se na Instagram profilu projekta od nacionalnog značaja "3,2,1, Srbija", a pod okriljen inicijative "Pojas i put" i bliskih odnosa koje su razvili predsednici Si Đinping i Aleksandar Vučić.

- Narodna Republika Kina nam nikada nije bila bliža, zahvaljujući potvrđenom čeličnom prijateljstvu dva naroda što je rezultiralo dobrom saradnjom na svim poljima. Uspostavljeni su direktni letovi između Beograda i Tjenđina, odnosno Beograda i Pekinga a očekuje se da će uskoro biti uspostavljen direktan let do Šangaja - kazao je Memić na manifestaciji koja je organizovana u Kulturnom centru u Novom Pazaru.

Kineski kulturni centar u Beogradu u saradnji sa Kulturnim centrom u Novom Pazaru predstavio je kinesku provinciju Shandong. Ovom programu prisustvovao je veliki broj građana Novog Pazara.

Ministar turizma i omladine Husein Memić, koji je nedavno tokom posete Kini, u delegaciji koju je predvodila premijerka Ana Brnabić, imao priliku da obiđe provinciju Shandong i da se uveri u njene prirodne lepote, kulturnu raznolikost i privredni razvoj.

Dodao je da turistička i kulturna razmena dodatno doprinose upoznavanju, zbližavanju i razumevanju između naroda različitih kultura.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track