NOVI SAD MEĐU VODEĆIM GRADOVIMA EVROPE: Evo u čemu Novi Sad prednjači
Foto: Promo

NOVI SAD MEĐU VODEĆIM GRADOVIMA EVROPE: Evo u čemu Novi Sad prednjači

Srbija -

Šume su najvažnija i najraznovrsnija ekološka infrastruktura u Evropi. Novi Sad spada u one gradove u kojima se sve više podiže svest o velikom značaju drveća i njegovom uticaju na čitav živi svet i u kojem se sve više ulaže u razvoj zelene infrastrukture.

Kao krunu zalaganja za očuvanje životne sredine, a time i očuvanje šuma, Novi Sad je u martu ove godine, nakon Sankt Petersburga, Beča, Osla i Barselone, postao nosilac prestižnog priznanja "Novi Sad evropski grad šuma 2023".

Titula se dodeljuje jednom godišnje i traje godinu dana. Od 2014. Evropski institut za šume svake godine ovu titulu dodeljuje drugom evropskom gradu sa ciljem poboljšanja kvaliteta života i podizanja svesti o zaštiti životne sredine. Svečana dodela ovog prestižnog priznanja održana je u Novom Sadu u septembru 2023. godine kada je održana i konferencija Evropskog instituta za šume.

Ovom titulom Novi Sad je prihvatio da sa ostalim bivšim i budućim gradovima šuma radi na podizanju svesti o značaju šuma za čitav živi svet. Grad Novi Sad će kao i u dosadašnjoj praksi nastaviti da aktivno radi na unapređenjima zelene infrastrukture, očuvanju životne sredine, a samim tim i očuvanju površina pod šumom.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track