"ŽELIM SAMO DA STANEM NA NOGE I PROŠETAM SVOJOM GRAČANICOM" Zbog naizgled bezazlene povrede Dragana 10 godina PRIKOVANA ZA KREVET
Foto: Kurir TV

kurir tv

"ŽELIM SAMO DA STANEM NA NOGE I PROŠETAM SVOJOM GRAČANICOM" Zbog naizgled bezazlene povrede Dragana 10 godina PRIKOVANA ZA KREVET

SRBI NA KIM -

Dragana Pavić iz Gračanice ima 29 godina, a skoro punu deceniju je zbog bolesti nogu vezana za postelju.

Jedina želja ove mlade devojke, kao i njene majke Slavice koja je stalno pored nje, je da joj se pruži neophodna zdravstvena pomoć kako bi opet stala na svoje noge.

Zbog naizgled bezazlenog problema i uganuća noge, koje nije na vreme sanirano, 29-godišnja Dragana Pavić je skoro više od 10 godina nepokretna i vezana za krevet.

O bolesnoj devojci brine majka Slavica, koja se i posle toliko vremena seća momenta kada je njena ćerka pala.

- Odjednom mi je pala tu i ja sam krenula na posao ujutro u pola šest, ona pala, zveknula, dozivala me i ja sam se vratila s posla. Kad sam došla ja sam je našla tu dole na pločicama kako je pala, da je zaključala vrata, pala i više nije mogla da ustane. Ja sam je terala da ustane ujutro, ali nije mogla može. I sutradan sam je terala, hajde ćero da ustaneš. Kaže, ne mogu mama, boli me noga. Posle sam zvala doktora, doktor je rekao da nije prelom - priča majka Slavica.

01:38

ŽELIM SAMO DA STANEM NA NOGE I PROŠETAM SVOJOM GRAČANICOM Zbog naizgled bezazlene povrede Dragana 10 godina PRIKOVANA ZA KREVET

Dragana sa majkom živi u kući koju je dobila od Raško-prizrenske eparhije, dok su se ranim pozivima za pomoć odazivale brojne humanitarne organizacije.

Njena jedina želja da se nađe adekvatna zdravstvena pomoć i da ona posle toliko godina bar nakratko izađe i prošeta svojom Gračanicom.

- Želja mi je da ustanem i da hodam i ništa više - kaže ova devojka.

Dragana je deo osmog razreda bila zdravo dete i kako kaže, rado se priseća male mature kada je poslednji put bila sa svojim društvom. Za sada su to samo drage uspomene.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M.R.

Bonus video:

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track