SVETSKO PRIZNANJE ZA PODRUM PALIĆ: IWSC trofej za najboljeg proizvođača destilata od voća na svetu - stigao na Palić
Foto: Kurir televizija

kurir tv

SVETSKO PRIZNANJE ZA PODRUM PALIĆ: IWSC trofej za najboljeg proizvođača destilata od voća na svetu - stigao na Palić

Srbija -

Naša poznata destilerija "Podrum Palić" je nedavno u Londonu, na prestižnom takmičenju organizaciji najvećeg i najuticajnijeg udruženja u industriji, osvojila trofej najboljeg proizvođača destilata od voća za 2023. godinu.

Ovo je prvi put da destilerija iz Srbije dobije ovako prestižnu nagradu, to je veliko odlikovanje za našu zemlju, ali i za destileriju koja je nakon samo četiri godine od temlje rekonstrukcije, dospela na mapu sveta svojim kvalitetom.

Dino Kesić
foto: Kurir televizija

Dino Keser, komercijalni direktor "Podrum Palić" i te kako je ponosan na zasluženu nagradu, pa je izdvojio nešto vremena za Kurir televiziju tokom proslave ovog uspeha:

- Večeras smo ovde da bismo proslavili nagradu koju smo dobili u Londonu, a to je najlepša, najbolja, najkvalitetnija destilerija za 2023. godinu. Kao premijum liniju Barabe osvojila je lozova rakija, 99 poena na tejstingu (okušavanju) u Londonu. To je najveće svetsko takmičenje za vinarije i destilerije u ovom delu Evrope.

Ova nagrada znači i poznatoj destileriji "Podrum Palić" , a više o samoj kući smo čuli od Kesera:

- Nalazi se na Paliću, okružena je voćnjacima i vinogradima, a cela ta priča o vinogradima na Paliću datira još od antičkog doba. Palić kao Palić, odnosno škola voćarstva i vinogradarstva, je osnovana 1896. godine, a od tada je bila poznata po svojim vinima, sve do Drugog svetskog rata, kada je preimenovano u Podrum Palić.

03:14

PODRUM PALIĆ NOMINOVAN U LONDONU ZA NAJBOLJU DESTILERIJU! Priča iz antičkog doba, a najveći obrt usledio u Drugom svetskom ratu

Potom je otrkio šta potrošači najviše konzumiraju:

- Linija Barabe je naša uzdenica, na to smo najponosniji, a pored toga imamo dosta destilata poput vinjaka, amaro, višnja... Dalji planovi su da razvijamo najkvalitetnije destilate, imamo novitete za iduću godine. Ime i prezime Palića nam je ostavilo u amanet da budemo na najvišem mogućem nivou.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs / L. Majer

Bonus video:

01:36

RAKIJA CANETA MINIĆA POSLATA KAO PRIMER ZA UNESKOVU LISTU NEMATERIJALNOG KULTURNOG NASLEĐA: Ovo je nazaslužnije za najbolju rakiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track