AKO IMAŠ DONESI, AKO NEMAŠ PONESI! Čačanski đaci velikog srca: Postavili tablu humanosti da pomognu siromašnima (FOTO)
Foto: RINA

AKO IMAŠ DONESI, AKO NEMAŠ PONESI! Čačanski đaci velikog srca: Postavili tablu humanosti da pomognu siromašnima (FOTO)

Srbija -

Pred nama su dani darivanja i sreće, a troje đaka čačanske gimnzije pokazali su da imaju veliko srce i da misle na one koji u vreme ovih prazničih dana nemaju ono što im je potebno. Vođeni humanim idejama oni su odlučili su da pomognu sugrađane koji su lošeg materijalnog stanja. Naime, oni su na platou ispred gimnazije postavili tablu humanosti gde su okačili kese sa osnovnim životnim namirnicama.

- Želimo da ostanemo anonimni, jer ne želimo lični marketing već je osnovni motiv pomoć i motivisanje sugrađana na dobročinstvo, kažu za RINU mladi humanitarci.

tabla humanosti, Čačak
foto: RINA

Pored namirnica, svako ko želi da pomogne može okačiti i odeću, obuću ili igračke. Koliko je ideja humanih mladih ljudi, pun pogodak, govori i podatak da je ubrzo nakon postavljanja, tabla bila bez okačenih vreća sa besplatnim namirnicama.

- Ovo je zaista divno. Već sam donela odrđene stvari i okačila i sutra ću. Još više me raduje kad znam da su se ovoga dosetili maldi ljudi. To nam daje nadu da će Srbija i za 20 godina biti država u kojoj će živeti dobri ljudi, kaže Čačanka Milica Perović.

Kurir.rs/RINA

Preneo: R.J.

Bonus video:

03:45

CENE HRANE SE NEĆE VRAĆATI NA STARO Analiza stručnjaka nakon vesti da INFLACIJA USKORO PADA: Ovo je čudna stvar kod EKONOMIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track