TOMISLAV IMA 76 GODINA, A I DALJE OSVAJA MEDALJE: Ovo je neuništivi karatista iz Majura, deca od njega mogu mnogo da nauče
Foto: Printscreen/RTS

TOMISLAV IMA 76 GODINA, A I DALJE OSVAJA MEDALJE: Ovo je neuništivi karatista iz Majura, deca od njega mogu mnogo da nauče

Srbija -

Sa 76 godina, Tomislav Kojić iz Majura kod Šapca, već deceniju je najstariji karatista na svim takmičenjima. Samo na poslednjem svetskom fudokan šampionatu, na kojem je učestvovalo 70 veterana iz 27 zemalja, osvojio je 3 medalje.

"Imam veliku sreću da ceo život radim ono što volim, i za šta sam se školovao, ja sam završio učiteljsku školu, posle toga sam završio DIF i sve vreme sam u kontaktu sa decom, a ta deca me mnogo motivišu, želim im da budu mnogo bolji od mene. Ljudi kažu da sam ja prilično uspešan karatista, ali ono što je posebno, to je trajanje moje, ja imam 76 godina i dan danas vežbam”, kaže Tomislav Kojić iz KK "Soko".

Tomislav Kojić, Majur, karatista
foto: Printscreen/RTS

U klubu je za pola veka treniralo više od 20.000 dece.

"Ovde učimo karate, imam zeleni pojas, ali, pre svega, učimo da budemo dobri ljudi", navodi Petra Marković iz KK "Soko".

Među brojnim medaljama, Tomislavu Kojiću, najdraže su 3 zlatne i 1 srebrna koje je osvojio na Svetskom fudokan šampionatu u Nemačkoj.

Tomislav Kojić, Majur, karatista
foto: Printscreen/RTS

"Karate mi je doneo mnogo prijatelja, putovanja, medalja, na šta sam ponosan posebno, što sam svoju državu predstavljao na mnogo međunarodnih takmičenja, ja sam i prvak Balkana, prvak mediterana, prvak Evrope, prvak sveta. Ja sam pre svega srećan što u ovim godinama imam zdravo telo, a i volju da vežbam. Nema zdravlja bez kretanja", navodi Tomislav Kojić.

Kurir.rs/RTS

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track