NOVOGODIŠNJE ZAGREVANJE U LOZNICI: Bogati program pred "najluđu noć"
Foto: T.I.

NOVOGODIŠNJE ZAGREVANJE U LOZNICI: Bogati program pred "najluđu noć"

Srbija -

Lozničani ni ove godine neće imati organizovan zajednički doček Nove godine. Tako je od 2008. kada su poslednji put zajedno čekali prvi januar ispred Vukovog doma kulture, ali ih zato u danima pre i posle ’’najluđe noći’’ očekuje mnogo druženja i muzike.

Turistička organizacija grada Loznice (TOGL) postarala se da čitavo šetalište bude u novogodišnjem ruhu pa je u večernjim satima mnogo onih koji uživaju u razgledanju praznične rasvete i fotografisanju kraj igloa, Sneška Belića, karusela,svetleće kapije, ili velike novogodišnje kape.

Loznica, Nova Godina, novogodišnje ruho
foto: T.I.

Koncertni i ostali programi traju od 11. decembra, od 18. svakodnevno radi i ‘’Klizalište u srcu grada’’, a tu je i ‘’Novogodišnji bazar’’ koji će biti otvoren do 14. januara.

Loznica, Nova Godina, novogodišnje ruho
foto: T.I.

Gotovo svakoga dana neko nastupa u ili ispred Vukovog doma kulture, pa će danas na šetalištu koncert održati orkestar ‘’Da ne umre tambura’’, za sutra je zakazana predstava ‘’Ko je video Deda Marza’’, a u petak koncert rok muzičara Slobodana Trifunovića Sanče.

Loznica, Nova Godina, novogodišnje ruho
foto: T.I.

Lozničane tradicionalno prvog januara na šetalištu čeka humanitarna manifestacija ‘‘Priđi srcem’‘, koja traje već trinaest godina. Ovoga puta iz TOGL obećavaju još bogatiji program, nastup velikog broja animatora, razne interaktivne radionice, nove maskote, stižu novogodišnje kočije i Deda Mraz, a toga dana, na bini ispred Vukovog doma kulture, posetioce će od jedan do dva sata zabavljati Tijana Dapčević.

Loznica, Nova Godina, novogodišnje ruho
foto: T.I.

Već trećeg januara nastupa orkestar ’’Vožd’’, a onda, dan kasnije stižu Neša i Galija, koji odavno nisu svirali u ovom kraju. Što se tiče samog dočeka ugostitelji su odavno uzašli sa ponudama, a u poznatijim restoranima cena po osobi je od 3.800 do 8.000 dinara i uz svečanu večeru, ili ‘’’švedski sto’’ gosti uglavnom imaju pića u ‘’neograničenim količinama’’. Zabave na susretu dve godine sigurno neće faliti, a u skladu sa dubinom džepa svako će izabrati kako da isprati 2023. godinu. Loznica je spremna za 2024, zalet se polako hvata, a raspoloženje ne kvare ni izostanak snega i gotovo prolećne temperature.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track