OVU CIFRU NA SAJTU RHMZ OD JUTROS SVI PO DVAPUT GLEDAJU! Pogledajte koliko je jutros izmereno u SRPSKOM SIBIRU! (FOTO)
Foto: RINA

ledara na pešteru

OVU CIFRU NA SAJTU RHMZ OD JUTROS SVI PO DVAPUT GLEDAJU! Pogledajte koliko je jutros izmereno u SRPSKOM SIBIRU! (FOTO)

Srbija -

U Sjenici na Pešterskoj visoravni iliti srpskom Sibiru kako ga od milja zovemo, jutros je u 7 sati izmereno minus 20 stepeni!, govore jutrošnji podaci RHMZ.

Minus 12 izmereno je u Požegi, takođe na zapadu Srbije, ali i na jugu u Kuršumliji, takođe minus 12. Na Kopaoniku jutros u 7 sati bilo je samo minus 8! U Valjevu je bilo minus 11 a u Vranju minus 10.

Noćas je u Karajukića Bunarima, takođe na Pešteru, izmereno minus 26. Reč je o mestu koje inače važi za jednu od najhladnijih i sibirskih tačaka u Srbiji.

Karajukića Bunari, najhladnija tačka Srbije

1 / 3 Foto: RINA

Danas uglavnom sunčano, temperatura do šest stepeni

U Srbiji će danas biti sunčano vreme, a najviša dnevna temperatura biće do šest stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Jutro vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazem.

Uveče na severu i zapadu postepeno naoblačenje, a tokom noći i mešovite padavine, kiša i sneg uz poledicu. Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, jugoistočni.

Jutarnja temperatura biće od minus 11 do minus četiri, a najviša dnevna od dva do šest stepeni.

U Beogradu će ujutru biti vedro i hladno sa slabim i umerenim mrazem, a tokom dana pretežno sunčano. ;Uveče i tokom noći uslediće postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura biti od minus osam do minus četiri, a najviša dnevna oko šest stepeni.

Printscreen
foto: RHMZ Printscreen

Najniža ikada izmerena temepratura, otkad se meri u Srbiji, zabeležena je 2006. godine kad je u Karajukića Bunarima izmereno minus 39,5?!

Kakvo nas vreme očekuje u nastavku dana

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Kurir.rs/SĐP/RHMZ/Beta

Bonus video:

10:31

LEDENI TALAS ILI OBIČNA ZIMA? Poznati meteorolog o VREMENU PRED NAMA: Očekujte NOVE SNEŽNE PADAVINE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track