OSNOVCI IZ SREMSKE MITROVICE IMAJU VELIKA SRCA: Sakupili 450.000 dinara za Lunu iz Šašinaca
Foto: Privatna Arhiva

OSNOVCI IZ SREMSKE MITROVICE IMAJU VELIKA SRCA: Sakupili 450.000 dinara za Lunu iz Šašinaca

Srbija -

Učenici, nastavnici i roditelji Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Mitrovice, udružili su snage kako bi organizovali humanitarni vašar, pružajući podršku maloj Luni Pilipović, koja se bori sa posledicama cerebralne paralize.

Sremska Mitrovica
foto: Privatna Arhiva

Ovaj događaj nije bio samo prilika za prikupljanje novčanih sredstava, već je simbolizovao i duboku empatiju i solidarnost zajednice prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Vašar je održan u školi, gde su učenici sa svojim nastavnicima i roditeljima pripremili razne ukrase i predmete, pokazujući izuzetnu kreativnost i predanost. Pre samog događaja, organizovane su i radionice na kojima su mame zajedno sa decom izrađivale različite predmete.

Sama priprema za vašar trajala je od decembra 2023. godine, a angažman učenika i njihovih nastavnika bio je neprocenjiv. Svi učenici od prvog do osmog razreda aktivno su učestvovali u pripremi i realizaciji događaja, što je rezultiralo prikupljanjem iznosa od 450 hiljada dinara tokom samo jednog dana.

Sremska Mitrovica
foto: Privatna Arhiva

Hol škole bio je ispunjen decom, stvarajući atmosferu humanosti i zajedništva.

Jedan od učenika ove škole, kao i mentor, donirali su novčane nagrade kako bi podržali ovu humanitarnu akciju. Ova lepa priča nije samo puko prikupljanje sredstava, već je oslikala sve najlepše i najhumanije u deci i ljudima koji su se ujedinili u istom cilju.

Luna Pilipović, mala devojčica iz Šašinaca kod Sremske Mitrovice, rođena je kao prevremena beba sa samo 1370 grama i 47 cm dužine. Nakon što je dijagnostikovana s cerebralnom paralizom, borba za njeno zdravlje postala je prioritet ne samo za njenu porodicu, već i za celu zajednicu koja je učinila sve što je bilo u njenoj moći da pruži podršku.

Ovaj humanitarni vašar ne samo da je prikupio sredstva za Luninu terapiju, već je i osnažio duh zajedništva, empatije i solidarnosti među učenicima, nastavnicima i roditeljima ove škole, ostavljajući trajan pečat humanosti u srcima svih prisutnih.

Bonus video:

02:39

HUMANOST NA DELU! Đaci sportske gimnazije napravli humanitarnu predstavu za svog druga Ogija koji boluje od leukemije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track