ODJEDNOM JE POČELO DA SE DIMI: Veliki požar na Gučevu, vatrogasci obuzdali plamen - U pomoć pritekli i bajkeri
Foto: Kurir/T.Ilić

ODJEDNOM JE POČELO DA SE DIMI: Veliki požar na Gučevu, vatrogasci obuzdali plamen - U pomoć pritekli i bajkeri

Srbija -

Stub belog dima koji se danas nešto pre podneva pojavio iznad Gučeva primetio je veliki broj Lozničana, a zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika lozničke vatrogasno-spasilačke jedinice požar koji je izbio na ovoj planini brzo je stavljen pod kontrolu.

Deset vatrogasaca intervenisalo je na strmom i ne baš lako pristupačnom terenu, a oko 14 časova su požar lokalizovali.

U gašenju su im pomogli meštani kao i članovi moto-kluba ‘‘Hard enduro Loznica’‘ koji su na motorima i kvadovima iz najbližih kuća dopremali vodu za naprtnjače kako bi vatrogasci gasili vatru.

1 / 6 Foto: Kurir/T.Ilić

- Ovo su Rupavci, gorela je mešovita, privatna šuma, a plamen je uništio i jednu livadu. Odjednom je počelo da se dimi pa smo odmah zvali vatrogasce. Ovo je mlada, mešovita šuma i bilo je važno da vatra ne stigne do obližnih četinara. Teško je reći, ali je planulo na nekih 15 do 20 hektara šume. Verovatno je uzrok ljudski faktor, ovuda idu staze koji neki koriste za šetnje pa je možda neki pikavac kriv za sve ovo – priča jedan od meštana koji je pomagao da požar što pre bude ugašen.

Dim je ispunio šumu, a tragovi izgorelog drveća su sa obe strane jednog od šumskih puteva. Požar je uznemirio vlasnike vikendica na Gučevu koji su strepeli da vatra ne stigne do njih, ali se to na svu sreću nije desilo. Vatrogasci će ostati na terenu sve dok ne budu sigurni da je opasnost od novog izbijanja vatre potpuno prestala.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track