REALIZOVAN REKORDAN BROJ PROGRAMA I MANIFESTACIJA: Kulturni centar Kruševac obeležio 32 godine uspešnog rada
Foto: KCK

REALIZOVAN REKORDAN BROJ PROGRAMA I MANIFESTACIJA: Kulturni centar Kruševac obeležio 32 godine uspešnog rada

Srbija -

KRUŠEVAC - Kulturni centar Kruševac je obeležio 32 godine uspešnog rada prigodnim programom i solističkim koncertom Ivane Jordan. O radu gradske ustanove u kulturi u prošloj godini, kada je realizovala 520 programa, što je rekord u odnosu na prethodni period, prikazan je dokumentarni film.

Violeta Kaplarević, direktorka Kulturnog centra Kruševac je naglasila da kultura treba da bude podjednako dostupna svima i da nadalje treba širiti i „živeti kulturu“. Ona je uručila Zahvalnicu osnivaču Gradu Kruševcu na iskazanom poverenju i pruženoj podršci, koju je primio gradonačelnik Ivan Manojlović.

- Kultura nije samo posao, već i život, a ova ustanova je jedna od najzaslužnijih za širenje kulture i realizaciju kulturnih manifestacija, Nadam se da će se nastaviti, ali i unaprediti dobra saradnja između Grada i ustanove i realizovati još veći broj novih kulturnih programa, istakao je gospodin Manojlović.

1 / 5 Foto: KCK

Zahvalnice su dobili i najzaslužnije ustanove i organizacije za uspešnu saradnju u prethodnoj godini: Krobmerg&Šubert, Klub privrednika, Dunav osiguranje, JKP Vodovod, Dom učenika „Pane Đukić Limar“, JKP Kruševac i Jana Milanović.

Najveća nagrada „Slovo ljubve“ uručena je Violeti Jovanovski, dirigentkinji Dečjeg hora Kulturnog centra Kruševac. Violeta je od 2017. godine rukovodilac Dečjeg hora Kulturnog centra Kruševac sa kojim je osvajala mnoga priznanja na muzičkim takmičenjima.

Violeta Jovanovski se zahvalila KCK i Gradu Kruševcu na priznanju:

- U svakom momentu svog rada dala sam maksimum sebe. Ali ovo nije samo moja nagrada, ovo je nagrada svih vas koji ste mi pružili šansu i pomagali u mom radu. Zahvalna sam svima koji su deo ove priče. Mnogobrojna publika je, zatim, uživala u solističkom koncertu Ivane Jordan, koja se afirmisala kao vokalni solista, kompozitor i tekstopisac.

Kurir.rs/Ž. M.

Bonus video:

00:41

U OVOM GRADU U SRBIJI OD MULJA PRAVE STRUJU! Pogledajte po čemu je to Kruševac jedinstven u Evropi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track