POTPUNO JE JASNO DA HRVATSKA NIJE ISTINSKI DEMOKRATSKA DRŽAVA! Linta reagovao na izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova
Foto: Printskrin / You Tube

odgovor

POTPUNO JE JASNO DA HRVATSKA NIJE ISTINSKI DEMOKRATSKA DRŽAVA! Linta reagovao na izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova

Politika -

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta reagujući na izjavu Gordana Grlić-Radmana kaže za Kurir da su hrvatski zvaničnici poslednji koji imaju pravo da govore kako Srbija treba da vodi svoju politiku.

- Ova izjava je još jedna u nizu brutalnih provokacija koje dolaze iz hrvatskih medija i od hrvatskih zvaničnika. Srbija vodi slobodarsku, nezavisnu i suverenu politiku, u skladu sa interesima svojih građana i u skladu s nacionalnim i državnim interesima. Grlić-Radman i drugi zvaničnici Hrvatske su poslednji koji imaju pravo da drže Srbiji ili bilo kome drugome lekcije o tome kakvu politiku treba da vode. Potpuno je jasno da Hrvatska nije istinski demokratska država. To je država kojoj su temelj ustaštvo i NDH i u kojoj se ustaške zveri smatraju herojima. Ovakvih sramnih provokacija će biti i više s obzirom na to da će svi u predizbornoj kampanji i na ove načine pokušavati da upišu pokoji politički poen - ocenio je Linta.

Aleksandar Šešelj, Miodrag Linta
foto: Kurir 6tv

Podsetimo, Grlić-Radman je gostujući u subotu na hrvatskoj N1 izjavio da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je rekao, mora da odluči "na kojoj će stolici da sedi" i dodao da "Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana''.

Reagujući na te izjave, predsednik Srbije je istakao da hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se meša u unutrašnje stvari Srbije, već vređa srpski narod i preti građanima Srbije.

- Hrvatski ministar ne samo da se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vređa srpski narod i preti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno - napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track