Knez s mališanima u Kikindi: Povratak u detinjstvo
Foto: Sasa Urosev

Knez s mališanima u Kikindi: Povratak u detinjstvo

Srbija -
Muzičku karijeru počeo sam kao šestogodišnjak na sličnom festivalu- kaže Nenad Knežević

KIKINDA : Proradile emocije.Nenad Knežević Knez je kao specijalni gost trećeg Internacionalnog festivala muzike za decu „Ta se pesma ljubav zove“ u Kikindi sa članovima hora “Čuperak” izveo numaru “Ljubav”. Do saradnje sa popularnim pevačem došlo je zahvaljujući tekstopiscu Saši Božoviću i kompozitoru ove numere i rukovodiocu hora „Čuperak“ Svetlani Ceci Milić.

-Boravak u Kikindu, u kojoj sam poslednji put nastupio 1999. godine, za mene bio povratak u detinjstvo. Kao šestogodišnjak prvi put sam javno nastupio na festivalu "Naša radost" u Podgorici s pesmom "Bio jednom jedan lav". Pobedio sam i postao solista dečijeg hora "Suncokrili". Kao autor dečije muzike pojavio sam se na prvom festivalu “Čarolija” sa istoimenom pesmom. Moje numere “Koraci” i “Simpatija” postali su veliki dečiji hitovi-rekao je Knez i pohvalio sve autore kompozicija.

Knez je otkrio da će narednih dana „Siti rekords“ izdati nov album “The macig of Balkan” na kojem je radio tri i po godine:-E tno album namenjen je za naše i francusko tržište. Rešio sam da se oprobam i u ovim muzičkim vodama. Nadam se će se publici svideti moje viđenje poznatih numera sa ovih naših balkanskih prostora- kaže Knez.U konkurenciji petanestoro malih interpretatora iz Makedonije, BiH, Crne Gore i Srbije, pobedila je Darija Lazarenko iz Tivta. Ona je izvela numeru „Uspavanka“.

Pevao šef kabineta ministarke zdravljaNa festivalu koji je vodio Minja Subota, pojavili su se Radoslav Grajić, Jovan Adamov, Lado Leš i Bojan Rambosek. Pamtiće se da se Bojan, specijalno za ovaj festival latio mikrofona nakon nekoliko decenija, i otpevao numeru “Babaroga” koju je komponovao njegov otac Zoran. Bojan je sada šef kabineta ministarke Slavice Đukić Dejanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja