MENI BOLJA FIRMA OD SELA NE TREBA! Mladi Vule lepo objasnio! A mogao u gradu fino da živi, izučio zanimanje koje se baš lepo plaća
Foto: Youtube Printscreen/Televizija 5 Užice

osmislio i od čega će da živi!

MENI BOLJA FIRMA OD SELA NE TREBA! Mladi Vule lepo objasnio! A mogao u gradu fino da živi, izučio zanimanje koje se baš lepo plaća

Srbija -

Pa znam sve to, ja sam dete sa sela, taman posla da ne znam, kaže Vule koji je smislio i kako da proširi svoju ponudu usluga kupcima

Po završetku Srednje saobraćajne škole u kojoj je izučio za vozača, mladi Vučić Vučićević, kog od milja zovu Vule, vratio se na svoju zemlju, svoje njive i livade u rodnom selu Gvozdaci da unapredi svoje poljoprivredno domaćinstvo.

Vučićevići imaju par hektara zemlje u zaseoku Bakići. Pored žitarica, povrća i pašnjaka, Vule je rešio da se oproba i u uzgoju svinja rase moravka, naše autohtone srpske svinje, koju su nekad držali naši stari, dedovi i pradedovi.

Vučić Vučićević, povratak na selo
foto: Youtube Printscreen/Televizija 5 Užice

- Ja sam se opredelio za selo jer smatram da bez sela nema ništa - kaže odlučno mladi Vule koji je rešen da ostvari svoj naum i ono što je samom sebi zacrtao.

Vučić Vučićević, povratak na selo
foto: Youtube Printscreen/Televizija 5 Užice

Meni bolja firma od sela ne treba

- Meni bolja firma od sela ne treba - kaže ponosno Vule sa sve osmehom dodajući da su mu i deda i baba i pradeda živeli od sela pa zašto ne bi i on.

Koja će se udati na selo? I za to ima odgovor

Što kažu, koja će se na selu udati.. Ako neće iz Srbije, ja ću ići u Hrvatsku, Albaniju, naći će se koja će se udati

Otkud ime Vučić

Vučić je ime dobio po dedi, a na selu živi s roditeljima i sestrom. Duga sestra je udata i živi u Beogradu a brat radi u Užicu. Vule je zaposlen u firmi u Bajinoj Bašti ali planira da se za par godina posveti isključivo selu.

- Znači, sa sela sve kreće, zapatio sam svinje moravke... Ušao sam u priču ovu pre jedno dve-tri godine, a planiram da izađem na 35 do Nove godine jer je sve traženija posebno što država daje tolike subvencije i podsticaje...To je čisto meso, sve prirodno - kaže Vule.

Vučić Vučićević, povratak na selo
foto: Youtube Printscreen/Televizija 5 Užice

Ove svinje su inače zahvalne za gajenje a prve su nabavili iz okoline Arilja a vepra iz Šapca. Vule ih je umatičio i ima sve papire o rasi i poreklu. Otporne su i pogodne kad je reč o hranjenju.

Vule polako razvija svoj biznis, planira i preradu i sušenje mesa a svim kupcima već nudi uslužno klanje, pečenje, ređenje...

- Pa znam sve to, ja sam dete sa sela, taman posla da ne znam - kaže skromno Vule koji se s roditeljima bavi i malinom na tridesetak ari a i to planira da proširi na pola hektara.

1 / 7 Foto: Youtube Printscreen/Televizija 5 Užice

Vuletovi roditelji zdušno ga podržavaju u svemu a majka kaže:

- Ja ga podržavam uvek i u svemu... Sve četvoro sam rodila na carski rez, svima sam im dala diplomu u ruke - kaže Vulova mama.

Vule planira i da gaji šarane i posadi još voća a ono što možda devojke ne znaju jeste i da piše pesme od kojih su neke i objavljene.

Na veseljima se lati mikrofona pa i zapeva, najčešće onu o lepoti svoga sela.

Kurir.rs/SĐP/Youtube Televizija 5 Užice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track