HUMAN GEST OPŠTINE PRIBOJ: Najbolji đaci, deca sa Kosmeta i osobe sa invaliditetom besplatno letuju u Crnoj Gori!
Foto: RINA

HUMAN GEST OPŠTINE PRIBOJ: Najbolji đaci, deca sa Kosmeta i osobe sa invaliditetom besplatno letuju u Crnoj Gori!

Srbija -

Najbolji pribojski osnovci i srednjoškolci kao i školarci iz bratskog Prilužja sa Kosova i Metohije i ove godine imaće besplatno letovanje u pribojskom odmaralištu u Sutomoru. Letovanje neće morati da plate ni članovi udruženja osoba sa invaliditetom i korisnici socijalnih usluga.

- Opština Priboj nastavlja jendu lepu praksu. U pribojskom odmaralištu u Sutomoru već godinama o trošku Opštine Priboj letuju najbolji pribojski školarci, učenici iz bratskog Prilužja, najveće srpske enklave na Kosovu i Metohiji, kao i članovi pribojskih udruženja osoba sa invaliditetom i štićenici Centra za socijalni rad. Smene će biti organizovane od kraja juna pa sve do septembra, rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Beda, Siromaštvo, Priboj, Lazar Rvović, Narodna Kuhinja
foto: Zoran Šaponjić

Zaključak o besplatnom letovanju usvojilo je Opštinsko veće, a prošle godine po istom princu, uživanje na crnogorskom primorju, kroz jednu desetodnevnu smenu, uz pun pansion u odmaralištu u Sutomoru i prevoz iz Priboja, koristilo je preko 300 pribojskih mališana.

Pribojsko odmaralište u Sutomoru je pre nekoliko godina potpuno rekonstruisano, sobe su sa četiri i šest ležajeva, sa klimom i kupatilom, a ceo prostor je pokriven video nadzorom i W-Fi signalom. Korisnici imaju tri obroka u sopstvenoj kuhinji,obezbeđen je i zakup plaže,profesori plivanja su stalno sa decom,a obezbeđena je i zdrastvena zaštita kroz prisustvo lekara i mini apoteka.

- Prošle godine u olujnom nevremenu objekat odmarališta ostao je bez krova, ali je to privremeno sanirano, mada je u planu trajno rešavanje krova, možda i kroz nadogradnju još jednog sprata, čime bi se povećao i kapacitet samog odmarališta. Od prošle godine odmarašite u Sutomoru, odlukom Opštine Priboj, ustupljeno je na gazdovanje Sportskom centru Priboj, istakao je Rvović.

Kurir.rs/Rina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track