POČELA NAUTIČKA SEZONA U SREMSKOJ MITROVICI: Kruzer sa Švajcarcima i Norvežanima uplovio u međunarodno putničko pristanište VIDEO
Foto: Kurir/D.Š.

POČELA NAUTIČKA SEZONA U SREMSKOJ MITROVICI: Kruzer sa Švajcarcima i Norvežanima uplovio u međunarodno putničko pristanište VIDEO

Srbija -

Nautička sezona u Sremskoj Mitrovici zvanično je počela danas uplovljavanjem kruzera "Viktor Igo" sa oko stotinu putnika iz Švajcarske i Norveške. Međunarodno putničko pristanište dočekalo je turiste svečano, uz prigodan program.

Svečanom dočeku prisustvovali su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Agencije za upravljanje lukama, gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica i predstavnici Prvog parobrodskog društva.

Viktor Igo, Sremska Mitrovica
foto: Kurir/D.Š.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, istakla je značaj ovog pristaništa za turističke potencijale grada:

"Ovo je izuzetna čast za naš grad, koja doprinosi jačanju naših turističkih potencijala. Sremska Mitrovica ima mnogo toga da ponudi, a ovaj događaj je samo početak. Zahvaljujem se resornom Ministarstvu, kao i Agenciji za upravljanje lukama na pomoći koju su pružili", navela je Svetlana Milovanović.

Viktor Igo, Sremska Mitrovica
foto: Kurir/D.Š.

Pomoćnik ministra Predrag Petrović naglasio je da je otvaranje pristaništa u Sremskoj Mitrovici deo šire strategije razvoja nautičkog turizma u Srbiji:

"Mitrovačko pristanište otvara nove mogućnosti za turizam i zapošljavanje, ne samo u Sremskoj Mitrovici već i u okolnim gradovima. Naš cilj je unapređenje nautičkih potencijala cele zemlje, i radujemo se daljem razvoju ovog sektora".

Ksenija Hajduković iz Agencije za upravljanje lukama istakla je značaj projekta "Zaplovi Srbijom", naglašavajući da je Sremska Mitrovica prvi infrastrukturni projekat koji je realizovan u okviru ovog programa. Ivana Mihajlović iz Prvog parobrodskog društva dodala je da se beleži porast interesovanja turista za nautičke ture, s posebnim naglaskom na sve mlađu strukturu putnika.

Viktor Igo, Sremska Mitrovica
foto: Kurir/D.Š.

Prisutne je pozdravio kapetan Ajman, koji je i ranije "Igoa" uplovljavao u vode Sremske Mitrovice, naglašavajući da su ovakvi projekti ključni za dalji razvoj nautičkog turizma u Srbiji.

Ovaj događaj predstavlja značajan korak u turističkom razvoju grada, s obzirom na to da će kruzerski turizam doprineti promociji Sremske Mitrovice kao atraktivne turističke destinacije na reci Savi.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović izrazila je zadovoljstvo zbog početka nove nautičke sezone i istakla značaj razvoja turizma za lokalnu ekonomiju i unapređenje turističke ponude grada.

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica najavila je brojne aktivnosti i manifestacije tokom nautičke sezone, s ciljem privlačenja što većeg broja turista i promocije kulturno-istorijskih i prirodnih atrakcija ovog dela Srbije.

Kruzer "Viktor Igo" je prvi u nizu brodova koji će ove sezone posetiti Sremsku Mitrovicu, čime se otvara mogućnost za dalji razvoj i unapređenje turističke infrastrukture grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja