PLAMEN PROGUTAO PLANINARSKI DOM KOD TUTINA: 3 objekta izgorela do temelja (FOTO)
Foto: RINA

PLAMEN PROGUTAO PLANINARSKI DOM KOD TUTINA: 3 objekta izgorela do temelja (FOTO)

Srbija -

Planinarski dom Planinarsko skijaškog društva “Beleg” u Tutinu je izgoreo u požaru. Tri objekta su su izgorela do temelja i tako je uništen ogroman trud koji je uložen da bi se izgradio. Smešten na 1.950 metara nadmorske visine bio je od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

požar
foto: Planinarsko skijaško društvo Beleg

- Ostali smo zatečeni ovim tužnim prizorom koji nas je zatekao. Mnogo truda i rada uloženo je u ovaj planinarski dom, a sada je ostalo samo zgarište. Jedino što znamo jeste da je jedna osoba to zapalila, jer su ostali tragovi i i vide se da je nakon učinjenog dela osoba se uputila peške ka selu Draga, kažu u Planinarskom društvu Beleg.

požar
foto: Planinarsko skijaško društvo Beleg

Dodaju da su sve sami radili i gradili i da je zbog toga tuga kad na mestu gde su bili objekti, sada vide zgarište.

- Sve je ovo podignuto volonterski, svako je uložio koliko je mogao u izgradnju. Ostavili smo ovde sate i sate, pa nas je baš sve pogodilo. Ipak, kako smo ga podigli jednom, tako ćemo ga i sad, nadamo se uz pomoć lokalne zajednice, podići i drugi put, kažu u ovom planinarskom društvu.

požar
foto: Planinarsko skijaško društvo Beleg

Oni pozivaju sve ljude ako imaju bilo kakvu informaciju vezanu za ovaj slučaj da im odmah jave, kako bi pronašli vinovnike ovog zlodela.

- Anonimnost je zagarantovana, a nagradićemo svaku informaciju koja nam može pomoći u rasvetljavanju ovog slučaja - poručili su iz društva Beleg.

Kurir.rs/Rina/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja