IZAZOV ZA ADRENALINSKE ZAVISNIKE: Motorima kroz šumu, spektakl na Gučevu! (FOTO)
Foto: T. Ilić

IZAZOV ZA ADRENALINSKE ZAVISNIKE: Motorima kroz šumu, spektakl na Gučevu! (FOTO)

Srbija -

Legendarna planina Gučevo biće ovog vikenda deveti put mesto dvodnevnog hardenduro takmičenja, ‘‘Gučevski izazov 2024’‘ koji organizuje moto klub ‘‘Hard enduro Loznica’‘.

Ovoga puta takmičari neće voziti preko prepreka u centru Banje Koviljače već će to sutra činiti na poligonu Gučeva, a u nedelju se oprobati u vožnji po planinskim šumama, stazama i bogazama.

Loznica
foto: T. Ilić

Zoran Simić, predsednik ‘‘Hard enduro Loznica’‘, kaže da će ovoga puta poligon biti šumski, nedaleko od odmarališta na Gučevu, posle čega takmičarima sledi još 40 kilometara vožnje po gučevskim šumama, a drugoga dana još 70 kilometara.

- Interesovanje je izuzetno veliko, naročito iz inostranstva. Imamo prijavljenih već 150 vozača iz raznih delova Evrope, stižu Slovenci, Mađari, Bugari, Nemci, Austrijanci, Makedonci, Česi, Slovaci kao i oni iz Crne Gore i susedne BiH. Trka se boduje za Alpe Adrija kao i srpsko prvenstvo. Interesantno je da će biti više inostranih nego domaćih vozača, a naša trka, inače, ima međunarodni karakter - kaže Simić.

Loznica
foto: T. Ilić

Učesnici ovogodišnjeg izazova nadmeću se u klasama ‘‘A’‘za profesionalce, veoma iskusne i fizički izuzetno spremne, ‘‘B’‘ amater, ‘‘C’‘ hobi i ‘‘Veteran’‘ za vozače starije od 40 godina. Organizator poziva ljubitelje ovog sporta da se oprobaju na stazi ‘‘punjenoj adrenalinom’‘ na kojoj je prošlog puta bilo više od 140 takmičara.

Loznica
foto: T. Ilić

Inače, svi koji su do sada dolazili kažu da je gučevska staza izazov za svakoga ko voli ovaj adrenalinski sport i jedna od boljih u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track