CEO KOMŠILUK SVAKOG SEPTEMBRA SJATI SE KOD ĐURIĆA! Šta li rade iza ograde kad se od domaćina Radeta čuju samo graja i smeh (video)
OBRENOVAC - Iako je ova godina za većinu vrsta voća i povrća bila veoma loša, proizvođači šljive mogu biti zadovoljni, jer je plava lepotica u ovim krajevima dobro rodila.
U domaćinstvu Đurića u Grabovcu već decenijama se održava tradicija pravljenja rakije šljivovice, a tih dana u dvorištu ove porodice okuplja se veliki broj prijatelja i komšija.
Tako je radio i njegov otac pa tako sad radi i domaćin Rade pokazujući svoj kazan od 120 litara koji će mu, veli, dati 40 litara blage što je "super i vrh".
Rade je poznat po dobroj šljivovici ali i veselju kad se ona peče u njegovom dvorištu. Ove godine je veoma zadovoljan jer je šljiva fantastično i rodila i prerodila - jedina pozitiva u ovoj veoma sušnoj godini. Pobrao je i pokupio sve tri i po tone, očistio od koštica, samleo - pa u kazan!
Nije krio ni suštinu recepta za dobru šljivu rekavši da je osnovno da šljiva bude baš zrela, da su sudovi besprekorno čisti i da je sve očišćeno od koštica...
Pečenje traje dugo i nije neki naporan posao ali po ovoj vrućini stajati pored kazana i pre toga skupljati šljive nije lako.
Sem šljiva, Rade ima i veliki zasad dunja, a planira da dogodine zasadi još 200 stabala šljiva.
Kurir.rs/RTV Mag
PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA ANTONIOM KOŠTOM: Zahvalnost na podršci evropskom putu Srbije, tema bilo i otvaranje Klastera 3