Čačak: Roditelji Dalibora Vasovića nastavljaju štrajk glađu

Nemaju motiva za život

Čačak: Roditelji Dalibora Vasovića nastavljaju štrajk glađu

Srbija -
Traže da im se isplati oko 1,5 miliona dinara odštete zbog smrti sina

ČAČAK - Roditelji Dalibora Vasovića, koji je ubijen 2001. godine na gradskom trgu u Čačku, proveli su noć ispred Osnovnog suda u tom gradu gde su u četvrtak ujutro počeli štrajk glađu tražeći da im se isplati oko 1,5 miliona dinara odštete zbog smrti sina.

Rumenka (53) i Tomislav (55) Vasović, koji su bili vidno umorni nakon noći provedeni na hladnoći, rekli su da im se još niko nije obratio i da će nastaviti štrajk glađu jer nemaju šta da izgube.

Oni su rekli da žive u velikoj nemaštini, da posle smrti sina koji je imao 18 godina kada je ubijen, nemaju motiv za život i da su se na štrajk glađu pred sudom, odlučili zato što su njihov drugi sin i njegova petočlana porodica na rubu egzistencije.

Vasovići sa sinom, snahom i troje unuka žive u iznajmljenom stanu u Čačku, a niko od njih nema zaposlenje. Oni traže da im se isplati 1,5 miliona dinara za pretrpljene duševne bolove i ne veruju da je sudu nedostupan Dragan Krdžić , koji je osuđen na četiri godine zatvora i isplatu oko 1,5 miliona nematerijalne štete jer je 2001. godine u centru grada bejzbol palicom udario Dalibora Vasovića koji je umro 13 dana kasnije.

Sud je 2007. godine osudio Krdžića na četvorogodišnju kaznu zatvora i isplatu nematerijalne štete, ali je on izdržao zatvorsku kaznu, a materijalnu nadoknadu nije isplatio, jer kako se navodi u obrazloženju suda, nema stalne prihode i imovinu na svoje ime.

Supružnici Vasović najavili su da neće odustati od štrajka dok njihov zahtev ne bude ispunjen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track