Poslanici i članovi pokrajinske vlade zaveštali organe

Šansa za novi život

Poslanici i članovi pokrajinske vlade zaveštali organe

Srbija -
Produžiti život nekome najhumaniji je i najplemenitiji čin solidarnosti, istakla potpredsednica pokrajinskog parlamenta Ana Tomanova Makanova

NOVI SAD - Poslanici Skupštine Vojvodine, članovi pokrajinske vlade i zaposleni u pokrajinskim organima danas su u akciji "Šansa za novi život" potpisivali izjave da su spremni da doniranju svoje organe.Ovaj humanitarni projekat upriličen je s namerom da utiče na svest građana i da ih motiviše da učestvuju u akciji koja nekome može da produži život, rečeno je novinarima uoči sednice Skupštine Vojvodine.

Potpredsednica pokrajinskog parlamenta Ana Tomanova Makanova istakla je da je produžiti život nekome najhumaniji i najplemenitiji čin solidarnosti i apelovala na građane da tema transplatacije i donacije organa i tkiva bude aktuelna svakog dana.

Koordinatorka projekta Kliničkog centra Vojvodine "Šansa za novi život" dr Jelica Alargić podsetila je da je taj projekat u Pokrajini počeo 2008. godine i napomenula da je svakih 18 minuta jedna nova osoba na listi čekanja za transplataciju organa, a da kod nas samo 10 odsto pacijenata dobije novi organ.

Broj onih kojima je neophodan novi organ svakodnevno se povećava i zbog toga je neophodno da ta akcija u našoj zemlji bude što masovnija, rekla je dr Alargić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track