Kfor sprečio upad ROSU u srpsko selo Brđane
Foto: RTS

Sirene za uzbunu

Kfor sprečio upad ROSU u srpsko selo Brđane

Politika -
Pripadnici Kfora i Euleksa blokirali su ROSU i onemogućili joj da uđe u naselje Brđani gde Srbi protestuju zbog izgradnje kuća povratnika Albanaca

KOSOVSKA MITROVICA - Jedinicu specijalne kosovske policije ROSU pripadnici Kfora i Euleksa sprečavaju da uđe u naselje Brđani gde Srbi protestuju zbog izgradnje kuća povratnika Albanaca. Oko 12 sati se u severnom delu Mitrovice oglasila sirena za uzbunu.Pripadnici Kfora i Euleksa blokirali su jedinicu specijalne kosovske policije ROSU i onemogućili joj da uđe u naselje Brđani gde Srbi protestuju zbog izgradnje kuća povratnika Albanaca.

Pripadnici ROSU blokirani su kod sela Suvi Do u blizini Kosovske Mitrovice, na putu koji vodi ka etnički mešovitom naselju Brđani, prenose prištinski elektronski mediji.

Nešto posle 12 časova u severnom delu grada oglasila sirena za uzbunu. Veće grupe Srba iz Mitrovice krenule su prema Suvom Dolu i Brđanu.

Stotinak Srba okupljeno je od jutros u naselju Brđani, gde je nastavljena izgradnja kuća za potrebe lokalnih Albanaca.Srbi ističu da je namera da se u novosagrađene kuće usele Albanci koji nikada nisu živeli u Brđanima i da se izgradnjom 172 kuće promeni etnička struktura stanovništva i etnički očisti taj deo Kosovske Mitrovice.

U Brđanu se juče čula i pucnjava u više navrata, ali nije bilo povređenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track