Novinari u Zrenjaninu zaključavani na balkonu
Foto: KURIR

Protest NDNV

Novinari u Zrenjaninu zaključavani na balkonu

Srbija -
Ne samo da je doneta odluka da se novinarima zabrani ulazak u skupštinsku salu tokom sednice lokalnog parlamenta, već su oni bili izloženi ponižavanju i šikaniranju, piše u saopštenju Nezavisnog društva novinara Vojvodine

NOVI SAD - Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije je danas protestovalo zbog načina na koji se predstavnici Skupštine Grada Zrenjanina odnose prema novinarima koji izveštavaju o radu lokalnog parlamenta.

"Ne samo da je doneta odluka da se novinarima zabrani ulazak u skupštinsku salu tokom sednice lokalnog parlamenta, već su oni juče bili izloženi ponižavanju i šikaniranju", piše u saopštenju NDNV.

Dodaje se da su novinari bili upućeni da rad skupštine prate sa unutrašnjeg balkona, gde nema osnovnih uslova za rad i gde su ih dočekali "smeće, paučina i rashodovan nameštaj".

Novinari su bili zaključani na balkonu i nisu mogli da izađu dok im to nije odobrilo obezbeđenje skupštine, čime im je ograničena i sloboda kretanja, ukazuje se u saopštenju.

"Takav tretman novinara najbolje govori o namerama vlasti. Oni koji maltretiraju i ponižavaju novinare, onemogućavajući im rad, uvek imaju loše namere i žele nešto da sakriju", ukazuje se u saopštenju.

NDNV je zatražio od zrenjaninskog parlamenta da hitno omogući novinarima da normalno rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track