Palma: U 2013. manje socijalnih slučajeva

Prijem u Skupštini grada Jagodine

Palma: U 2013. manje socijalnih slučajeva

Srbija -
Danas se za pomoć gradu obratilo oko 1.500 građana, uglavnom starih, bolesnih i samohranih majki

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je da će Skupština grada u budžetu za 2013. obezbediti sredstava za pomoć siromašnima kao i ove godine i da će biti otvoreno oko 1.000 novih radnih mesta, što će umanjiti broj socijalnih slučajeva.

Italijanska kompanija "Andrea konfencioni" otvoriće u decembru fabriku cerade za automobile i zaposliti 500 radnika, firma "Aunde" takođe iz Italije, polovinom naredene godine fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i zaposliće do 300 ljudi, najavio je Marković.

Marković je naveo da se očekuje i najavljeni dolazak jedne firme iz Rusije koja će proizvoditi kartonsku ambalažu, a koja planira zapošljavanje oko 150 radnika.

U toku su, prema njegovim rečima, razgovori i sa jednom nemačkom firmom koja bi iduće godine trebalo da otvori fabriku u Jagodini.

Marković je istakao da se danas za pomoć gradu obratilo oko 1.500 građana, uglavnom starih, bolesnih i samohranih majki.

Među onima koji su zatražili pomoć bila je i Zorica Milenković iz Gornjeg Račnika koja ima 12 dece. Na blagajni Skupštine grada svi su dobili od 2.000 do 5.000 dinara.

"Imajući u vidu da se u Srbiji teško živi, lokalna samouprava mora izdvajati iz budžeta i pomagati onima kojima je pomoć neophodna", kazao je Marković i podsetio da ovakve prijeme grad organizuje poslednjih sedam godina.

"Imamo sve manje infrastruktirnih problema, sve ulice u gradu su rekonstruisane i asfaltirane, kao i u 98 odsto sela, i možemo da izdvajamo sredstva za ovaj vid pomoći", rekao je Marković.

Prijemu građana u Jagodini prisustovali su i čelnici opštine Ćuprija, koji planiraju da u svom mestu obezbede ovakav način pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja