U Petnici otvorena konferencija Korak u nauku
Foto: Beta

U Petnici otvorena konferencija Korak u nauku

Srbija -
Radove je pripremilo stotinu srednjoškolaca, koji će ih tokom tri dana prikazati kroz usmena izlaganja, demonstracije i poster prezentacije

VALJEVO - U Istraživačkoj stanici "Petnica" danas je otvorena 11. konferencija "Korak u nauku" na kojoj je predstavljeno 60 radova polaznika te ustanove tokom 2012. iz 15 oblasti.

Radove je pripremilo stotinu srednjoškolaca, koji će ih tokom tri dana prikazati kroz usmena izlaganja, demonstracije i poster prezentacije.

Zastupljeni su radovi iz astronomije, fizike, robotike, matematike i programiranja, hemije, medicine, biologije i geologije, arheologije, istorije, lingvistike, psihologije i antropologije.

Ti radovi će kasnije biti objavljeni u "Petničkim sveskama", zborniku radova s konferencije u kojima je tokom proteklih godina objavljen 661 rad 737 autora na 4.856 strana A-5 formata.

Radovi će takođe biti dostupni i u elektronskoj formi kako bi škole, nastavnici i đaci imali uvida u to šta se u "Petnici" radi, zbog čega su mnogi "petničari" rasuti po Evropi i Americi, gde učestvuju u naučnim istraživanjima.

Konferencija "Korak u nauku" završava se 9. decembra, a Istraživačka stanica "Petnica" obeležava 30 godina rada pod pokroviteljstvom UNESKO-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track