Nikolić obećao Simpu pomoć države

Nikolić obećao Simpu pomoć države

Srbija -
Simpu država može, mora i hoće da pomogne. Nije Simpo pi ar agencija, nego iz njegovih fabrika izlaze gotovi proizvodi, kazao predsednik Nikolić

VRANJE - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Vranju na proslavi 49. godišnjice kompanije "Simpo" da će država dati garancije toj kompaniji koje je tražila za dobijanje jeftinijeg kredita.

Nikolić, koji je na poziv "Simpa" danas posetio i fabrike te kompanije u Preševu i Bujanovcu, rekao je da "Simpo" ne traži novac na poklon već samo garancije pod kojima može uzeti povoljniji kredit, dok bi bez garancija kredit mogli da dobiju pod uslovima za koje unapred znaju da neće moći da ih ispune.

"Danas je "Simpo" u krizi, a ko nije. "Simpu" država može, mora i hoće da pomogne. Nije "Simpo" pi ar agencija, nego iz njegovih fabrika izlaze gotovi proizvodi. U svoje ime i u ime Vlade Srbije ako budu hteli da slušaju mogu da kažem da "Simpo" mora da postoji i da napreduje, da ima ko da Srbiju vuče napred", kazao je Nikolić.

Nikolić je naveo da je mnogo kritikovano vreme kada je postojala društvena svojina, ali da su u većini slučajeva na na čelu tih preduzeća bili ljudi koji su o njima brinuli kao da je to njihovo, dok su nakon privatizacija došli privatni vlasnici koji su sve upropastili kao da nije bilo njihovo.

"Čestitam "Simpu" kao pretpostavljam jedinoj firmi koja je preživela 50 godina u Srbiji, to je skoro nemoguće. U poslednjih deset i više godina nestali su oni sa kojima smo se dičili, ostao je "Simpo", ali ne može ni on sam. Ostao je na braniku na ivici Srbije da očuva opstanak, i da i ovo pomešano stanovništvo u mestima gde postoje "Simpove" fabrike rade zajedno i žive u slozi", kazao je Nikolić.

"Simpu" je godišnjicu telegramom čestitao i premijer Ivica Dačić, a predsednik kompanije "Simpo" Dragan Tomić je rekao da je ova fabrika na jugu Srbije napravila zaokružen proces proizvodnje koji omogućava otvaranje što više radnih mesta.

"Imamo zaokružen sistem proizvodnje, od štofa do garniture, od trupaca do nameštaja. Vizija je otvaranje što većeg broja radnih mesta, a za to je potrebno tržište. Prisutni smo i na tržištima probirljivih zemalja kao što je Francuska, Italija, Rusija, sve skandinavske zemlje, a i u 2012. godini izvoz je povećan za 25 odsto", kazao je Tomić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track