Bošnjak pozvao funkcionere da slede njegov primer
Foto: Rts

Bošnjak pozvao funkcionere da slede njegov primer

Srbija -
Zrenjaninski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahtevao je od nadležnih da utvrde koliku je protivpravnu finansijsku korist stekao Ivan Bošnjak dok je bio u sukobu interesa

ZRENJANIN - Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak pozvao je danas funkcionere koji su u sukobu interesa da postupe kao i on kada je dao ostavku na mesto pokrajinskog poslanika.

Zrenjaninski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahtevao je, navodi se u saopštenju, od nadležnih da utvrde koliku je protivpravnu finansijsku korist stekao Bošnjak dok je bio u sukobu interesa.

Bošnjak je rekao da je ostavku podneo nakon napisa u novinama, jer mu do 11. decembra nije bilo uručeno drugostepeno rešenje, odnosno odbijanje žalbe na rešenje Agencije.

"Agencija je nakon što sam im se obratio i mejlom i usmeno, faksom poslala odluku o odbijanju mog zahteva", kazao je on.

Bošnjak je demantovao navode da mu je, kako tvrdi lokalna Demokratska stranka, u rešenju sugerisano da napusti mesto gradonačelnika.

Bošnjak je rekao da je zaključio da se dobrim operativnim radom u lokalu može postići mnogo više nego radom u parlamentu kao opozicija koja ima samo protokolarnu ulogu, te da je to razlog zašto je odlučio da ostane na funkciji prvog čoveka Zrenjanina.

LSV od Bošnjaka traži da vrati novac koji je, kako navode, oteo od građana i podseća da je dok je bio u skuobu interesa primo novac za obe funckije.

"Činjenica da je Bošnjak od 27. novembra krio od javnosti Rešenje Agencije budi sumnju da ostavkom na mesto poslanika još nije postupio po zakonu i nastavlja obmanu", navodi zrenjaninski LSV.

LSV podseća da su zahvaljujući Bošnjakovom neodgovornom ponašanju za pet meseci Stambena agencija i Turistički centar dobili drugog direktora, Gradsko veće zamenjene članove, grad izmišljene funkcije i nekontrolisano stranačko zapošljavanje u cilju kupovine većine u Skupštini Zrenjanina.

Ukoliko Bošnjakova ostavka bude usvojena, u izbornoj jedinici u Zrenjaninu, na kojoj je pobedio kao kandidat SNS, morali bi biti ponovljeni izbori za pokrajinski parlament.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track