Osuđeni bivši gradonačelnik postao pomoćnik novom
Foto: KURIR

Leskovac

Osuđeni bivši gradonačelnik postao pomoćnik novom

Srbija -
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović postavio za svog pomoćnika nekadašnjeg gradonačelnika tog grada Gojka Veličkovića, koji je nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora zbog zloupotrebe novca namenjenog socijalno ugroženim građanima

LESKOVAC - Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) postavio je za svog pomoćnika nekadašnjeg gradonačelnika tog grada Gojka Veličkovića, koji je nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora zbog zloupotrebe novca namenjenog socijalno ugroženim građanima.

Veličkovića, gradonačelnika od 2003. do 2006. godine, Cvetanović je postavio da bi, kako je objasnio, iskustvom doprineo da se završe neki kapitalni objekti.

"Veličković će u narednih nekoliko meseci imati šansu da pokrene da se završe objekti poput autobuske stanice i još neki koji godinama stoje i propadaju. Veći deo tih objekata je započet baš u njegovo vreme i smatramo da on može da doprinese njihovom završetku", rekao je Cvetanović.

On je objasnio da Veličković još nije pravosnažno osuđen, a ako se to desi, istog trenutka dobiće otkaz.

"On je za mene nevin sve dok se ne dokaže suprotno. Nikoga ne treba unapred proglašavati krivim", rekao je Cvetanović.

U poslednjih 16 godina Velićković je bio dva puta predsednik opštine i jednom gradonačelnik Leskovca. On je predsednik Socijalističke narodne stranke od 2004. godine, kada ju je napustio dotadašnji Branislav Ivković.

U Višem sudu u Leskovcu prošle godine osuđen je nepravosnažno na 10 godina zatvora u aferi oko podele socijalne pomoći građanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track