Štrajkač Siniša Vacev iscrpljen glađu
Foto: Milen Djordjevic

Kuršumlija

Štrajkač Siniša Vacev iscrpljen glađu

Srbija -
Vacev koji nije politički opredeljen, niti je član bilo koje stranke je veoma iscrpljen i u veoma lošem zdravstvenom stanju, tvrdi Milošević

KURŠUMLIJA - Siniša Vacev kome je novom sistematizacijom radnih mesta u Opštini Kuršumlija ukinuto radno mesto ušao je u šesti dan štrajka glađu veoma iscrpljen i pogoršanog zdravstvenog stanja, rekao je funkcioner opštinskog odbora Ujedinjenih regiona u tom gradu Dejan Milošević.

Vacevu su se juče u štrajku pridružile njegova supruga i sestra sa još četvoricom radnika.Milošević je objasnio da je Vacev bio zaposlen na održavanju Sportskog centra u Kuršumliji i hranilac je višečlane porodice, a radno mesto mu je, kako kaže, novom sistematizacijom ukinuto.

"Vacev koji nije politički opredeljen, niti je član bilo koje stranke je veoma iscrpljen i u veoma lošem zdravstvenom stanju", tvrdi Milošević i dodaje da on sigurno tokom proteklih dana nije uzimao ništa od hrane, osim sokova i vode.Milošević objašnjava da radnici zaposleni u gradskoj upravi primaju značajno manju platu za razliku od odbornika u lokalnom parlamentu koji su, kako kaže, juče stupili na tu dužnost.

Ukazujući na ukupno loše socijalno stanje u Kuršumliji, Milošević ocenjuje da je reč o velikoj nepravdi i pravoj, kako kaže, katastrofi za sve njih.

Inače, Vacevu su se u štrajku glađu pridružili radnici Miroslav Dragićević, Sanja Milosavljević, Milovan Milutinović i Olgica Punišić.

Svi oni se nalaze u sali Skupštine opštine Kuršumlija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track