500 radnika Slobode ostalo bez posla

Prinudna pauza

500 radnika Slobode ostalo bez posla

Srbija -
Tokom januara za radnike po ugovoru na određeno vreme neće biti posla zbog toga što Sloboda pravi pauzu, a Sindikat zahteva od rukovodstva da ih ponovo angažuje potom, od 1. februara

ČAČAK - Oko 500 radnika čačanske vojne fabrike Sloboda, koji su tri godine radili po ugovoru na određeno vreme, ostalo je bez posla zbog smanjenja obima poslovanja te firme, rekao je predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Dragan Jekić.Tokom januara za te radnike neće biti posla zbog toga što Sloboda pravi pauzu, a Sindikat zahteva od rukovodstva da ih ponovo angažuje potom, od 1. februara.

"Na kraju poslovne godine, krajem decembra 2012, poslovodstvo fabrike donelo je odluku da se zbog uštede energenata i zbog smanjenog obima posla, napravi pauza i do 14. januara niko u fabrici neće raditi.

Takođe je doneta odluka da radnici koji su angažovani na određeno vreme, neće raditi tokom celog januara i da će biti pozvani na posao od 1. febraura ukoliko bude bilo potrebe", rekao je Jekić.

On je dodao da će radnici koji su ostali bez posla u januaru imati novčanu nadoknadu preko filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, ali, ukoliko 1. februara ne počnu ponovo da rade, biće socijalni slučajevi.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata, u fabrici Sloboda na neodređeno vreme je zaposleno 1.200 radnika. Sindikat očekuje da će ove godine 300 radnika moći da napusti fabriku, ukoliko im bude ponuđen socijalni program.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track