USPEH KURIRA: Otpuštenu doktorku trudnicu vraćaju na posao!

USPEH KURIRA: Otpuštenu doktorku trudnicu vraćaju na posao!

Srbija -
Posle pisanja našeg lista o dr Ranki Kravić, koja je u četvrtom mesecu trudnoće dobila otkaz u DZ u Bečeju, Ministarstvo zdravlja obećalo joj stalno zaposlenje

BEČEJ - Nama je stalo do nataliteta.Posle pisanja Kurira o doktori Ranki Kravić, koja je u četvrtom mesecu trudnoće dobila otkaz u Domu zdravlja u Bečeju, Ministarstvo zdravlja obećalo je da će je vratiti na posao i da će dobiti stalno zaposlenje.Periša Simonović, državni sekretar Ministarstva zdravlja, rekao je za Kurir da je Ranka doslovce diskriminisana jer je ostala u drugom stanju, ali i obećao da će se sve uskoro srediti.- Tražili smo na uvid svu njenu dokumentaciju i, kada je dobijemo, sve ćemo razrešiti. Glavni cilj nam je da se dr Kravić vrati tamogde je i radila, samo što ćemo sada rešiti njen ugovor. Neće više potpisivati ugovore na nekoliko meseci, već će biti u stalnom radnom odnosu - kaže Simonović i dodaje da će sve uraditi da se ovakve situacije ne ponavljaju.Podsetimo, dr Kravić je četiri godine radila u Domu zdravlja u Bečeju i pokazala se kao odličan lekar. Nije bila prijavljena za stalno, već su joj ugovor produžavali na tri do šest meseci. Ugovor o radu istekao joj je 31. decembra, kada su joj i prekinuli radni odnos. Ranka ima sedmogodišnju ćerkicu, a pre nekog vremena doživela je spontani pobačaj, posle čega joj je jedina želja bila da opet ostane u drugom stanju.(D. T. - S. U.)

Dr Kravić: Zakon za trudniceDoktorka Ranka Kravić kaže da je veoma srećna, ali da joj je i dalje teško zbog svega što je proživela.- Veoma me je obradovala vest da ću biti vraćena na posao. U ustima mi je i dalje gorak ukus, jer sam sve ovo morala da proživim. Da li je bilo potrebno da cela srpska javnost sazna za nepravdu koju mi je nanela država? Očekujem da se donese zakon koji će zaštititi trudnice kako ne bi ostajale bez radnog mesta - kaže dr Kravić, koja nam je zahvalila na pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja