Porodica Kuzmanović broji desetoro

Alal vera!

Porodica Kuzmanović broji desetoro

Srbija -
Velika porodica bila je mladalački san Slavice i Milije Kuzmanović iz Mirosaljaca kod Arilja. Nedavno su dobili osmo dete, sina Nikolu

ARILJE - Za Slavicu i Miliju Kuzmanović iz sela Mirosaljci kod Arilja velika porodica bila je mladalački san koji su i ostvarili nedavnim rođenjem osmog deteta.

Iako sa skromnim prihodima, koje ostvaruju obradom zemljišta, ne traže i ne očekuju pomoć države jer je višečlana porodica, kažu, njihov izbor, ali i najveće bogatstvo i sreća.

U dom Kuzmanovića Deda Mraz retko svraća, ali su zato rode redovni posetioci. Tako je bilo i 31. decembra, kada su Milica, Milan, Đorđe , Dejan, Dragica, Đurđina i Jelena dobili brata Nikolu. Nova radost, baš kao i sve obaveze, u ovom skromnom domu gde ljubavi, smeha i dečije graje ima na pretek, ovde se dele na ravne časti.Deca u porodici Kuzmanović pomažu roditeljima oko kućnih poslova, krava i svega ostalog.

Milan kaže da je lepo kada ima sestre i braće, jer kada se radi ima ih više i sve stignu na vreme, a bolje je i za igranje.Skromne prihode od obrade porodičnog imanja, pomoći prijatelja, povremenih socijalnih primanja i sredstava koja su od države dobili za proširenje stambenog prostora ovde nadoknađuje mnogo ljubavi pretočene u zajednički cilj roditelja da njihova deca budu dobri đaci i pošteni ljudi.

"Da je lako, nije, ali se snalazimo. Radimo poljoprivredu, pomažemo drugima. Nisam tražio pomoć, ni očekivao pomoć. Ovo je naš izbor, naša želja je da imamo ovoliko dece. Nismo porodicu stvarali da bi od nekoga zavisili", objašnjava Milija Kuzmanović.

Njegova supruga Slavica kaže da kod njih ima dovoljno ljubavi za sve."Najviše ima njihovog smeha i to je najveće bogatstvo kad su oni zdravi", kaže Slavica.Sa ovom, kako kažu, dobrom podelom od četiri decaka i četiri devojčice Milija i Slavica ispunili su svoje mladalačke snove o velikoj porodici koji će, nadaju se, već od proleća biti dopunjeni i proširenjem stambenog prostora.

http://www.youtube.com/watch?v=EETHmAqhlFk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track