U Kraljevu i Kruševcu 14, na Kopaoniku minus 2 stepena

U Kraljevu i Kruševcu 14, na Kopaoniku minus 2 stepena

Srbija -
U Kragujevcu, Nišu i Vranju izmereno je 13, Smederevskoj Palanci i Dimitrovgradu 12, a u Banatskom Karlovcu i Kuršumliji 10 stepeni, objavljeno na sajtu RHMZ

BEOGRAD - U Srbiji je danas najtoplije u Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji i Leskovcu, gde je u 14 časova izmereno 14 stepeni, a najhladnije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila minus dva stepena.U Kragujevcu, Nišu i Vranju izmereno je 13, Smederevskoj Palanci i Dimitrovgradu 12, a u Banatskom Karlovcu i Kuršumliji 10 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U Velikom Gradištu i Požegi izmereno je devet, Beogradu osam, Valjevu šest, a u Zrenjaninu, Loznici, Sremskoj Mitrovici i na Crnom Vrhu pet stepeni. Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Kikindi, na Zlatiboru i u Sjenici izmerena su četiri, Negotinu dva, a u Zaječaru jedan stepen.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 77, Zlatiboru 16, u Sjenici 14, a na Crnom Vrhu četiri centimetra.

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno, ponegde sa slabom kišom, na višim planinama sa snegom. Jutarnja temperatura od jedan do šest, najviša dnevna od pet do 12 stepeni. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni, saopštio je RHMZ.

U Beogradu će biti umereno oblačno, uveče i tokom noći jače naoblačenje sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko tri, najviša dnevna oko sedam stepeni.

U petak će biti oblačno sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Tokom dana uz postepeni pad temperature i pojačan severozapadni vetar, sneg se očekuje i u nižim predelima, prvo na severu i zapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima.

U subotu će doći do postepenog prestanka padavina, a u nedelju sledi novo naoblačenje. Od ponedeljka, pa do kraja perioda oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja