MORBIDNO: Otvarali grobnice i ulazili u njih
Foto: KURIR

Novi Sad

MORBIDNO: Otvarali grobnice i ulazili u njih

Srbija -
Pošto po svedočenju građana iz 34 groba koja su oskrnavljena nije ništa odneto, Tužilaštvo je kvalifikovalo ovaj događaj kao krivično delo teška krađa u pokušaju

NOVI SAD - Oskrnavljena su 34 groba na Novom groblju u Novom Sadu tako što su pomerene nadgrobne ploče i neko je ulazio u grobnice, saopštila je danas policija. Pošto po svedočenju građana nije ništa odneto, Tužilaštvo je kvalifikovalo ovaj događaj kao krivično delo teška krađa u pokušaju, piše u saopštenju.

Više će se znati posle razgovora vlasti sa oštećenim porodicama.

Skrnavljenje grobnica potvrdilo je danas u saopštenju i Javno komunalno preduzeće "Lisje", koje se stara o održavanju grobalja u Novom Sadu. "Lisje" je navelo da su skrnavljenje primetili čuvari groblja i građani.

Dodaje se da su pogrebni radnici nadgrobne ploče vratili u prvobitno stanje pošto je policija izvršila uviđaj. Na većini gradskih i prigradskih grobalja u Novom Sadu postavljene su čuvarske kućice i angažovani čuvari, a na najvećem Gradskom groblju čuvarska služba radi neprekidno 24 sata.

Gradsko groblje se prostire na oko 110 hektara, a s vremena na vreme grobnice su meta vandalizma iz obesti. Ima rušenja spomenika ili česmi, krađe metalnih delova sa spomenika, vaza, kandila, cveća, navodi "Lisje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track