Gašić: Vlast u Kruševcu izmirila 50 odsto dugovanja
Foto: KURIR

Gašić: Vlast u Kruševcu izmirila 50 odsto dugovanja

Srbija -
Grad je od ukupno nasleđenih obaveza od oko 627 miliona dinara izmirio 330 miliona dinara, rekao gradonačelnik Bratislav Gašić povodom šest meseci rada lokalne vlasti

KRUŠEVAC - Gradska vlast u Kruševcu izmirila je više od 50 odsto zatečenih dugovanja, izjavio je danas gradonačelnik Bratislav Gašić.

"Grad je od ukupno nasleđenih obaveza od oko 627 miliona dinara izmirio 330 miliona dinara", rekao je Gašić na konferenciji za novinare povodom šest meseci rada lokalne vlasti.

Prema njegovim rečima, grad je u tom periodu izdvojio oko 510 miliona dinara za tekuće investicije i održavanje, a prvi put je napravljen trogodišnji plan za sprovođenje najznačajnijih projekata. Gašić je rekao da je za ovu godinu za investicije u budžetu Grada predviđeno 670 miliona dinara, koje bi uz pomoć države i donacija trebalo da premaše 1,1 milijardu.

Govoreći o uređenju grada, gradonačelnik je kazao da je od Ministarstva saobraćaja dodeljeno 108 miliona dinara za izgradnju sedam gradskih ulica i predviđena je izgradnja dva kružna toka i četiri trake za ulazak u Kruševac iz pravca Brusa.

Priorotet u narednom period je, prema Gašićevim rečima, da Kruševac postane atraktivan za potencijalne investitore, a da je lokalna vlast na dobrom putu potvrđuje, kako je kazao, nedavno dobijeno specijalno priznanje NALED-a za reforme u lokalnoj administraciji i unapređivanje privrednog ambijenta.

Većinu u Skupštini Grada Kruševca čine Srpska napredna stranka, Pokret za promene, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Demokratska stranka Srbije, koji ukupno imaju 58 odbornika, dok je u opoziciji 12 odbornika Demokratske stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track