Rekovac: Nove kuće za četiri porodice

Pomoć opštine

Rekovac: Nove kuće za četiri porodice

Srbija -
Stambeni objekti ovih porodica oštećene su klizištima 2006. godine i u njima nije moglo da se živi, naveo je predsednik opštine Predrag Đorđević

REKOVAC - Porodice iz rekovačke opštine, čije su kuće uništene klizištem, dobile su nove stambene objekte, čiju je izgradnju finansirala država i Banka za razvoj Saveta Evrope sa oko devet miliona dinara, kazao je predsednik opštine Predrag Đorđević.

On je rekao da je opština konkurisala za sredstva kako bi se u kuće četiri porodice uvela struja, voda i kanalizacija, što prethodnim projektom izgradnje objekata nije bilo predviđeno.

Šestočlana porodica Milovana Mijatovića iz Sekuriča dobila je kuću od 90 kvadrata, a četvoročlana porodica Miroslava Blagojevića iz Sekuriča od 63 kvadrata. Dvočlanom domaćinstvu Milutina Petrovića iz Ratkovića pripao je objekat od 40 kvadrata, kuću iste površine dobila je i Radoslava Jevremović iz tog sela.

Đorđević je rekao da su kuće ovih porodica oštećene klizištem 2006. godine, a prema proceni nadležne građevinske komisije u njima više nije moglo da se živi. On je rekao da je zbog toga odlučeno da su ove četiri porodice i najugroženije pošto su ispunile sve kriterijume o proceni štete nastale klizištem.

Opština je platila geotehnička ispitivanja terena, kako se opet ne bi dogodilo da se kuće prave na klizištu, i projektnu dokumentaciju. Na nekoliko lokacija u Srbiji je 2006. godine aktiviran veliki broj klizišta zbog čega je država pritekla u pomoć i obezbedila sredstva da obnovu kuća i putne infrastrukture, a Rekovac je jedna od tih lokacija.

Đorđević je rekao da je na ovaj način rukovodstvo opštine Rekovac pokazalo brigu lokalne samouprave za svakog pojedinca i svako domaćinstvo na teritoriji opštine, a sve u cilju poboljšanja uslova života i povećanja broja stanovnika na ovim prostorima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track