Leskovački odbornici jednoglasno za Zelenu zonu

Plan razvoja agroindustrijskog parka

Leskovački odbornici jednoglasno za Zelenu zonu

Srbija -
Kada "Zelena zona" za dva do tri meseca bude potpuno komunalno opremljena investitori će moći da konkurišu za već uređene parcele

LESKOVAC - Odbornici Skupštine grada Leskovca su na današnjoj sednici jednoglasno usvojili Plan razvoja agro-industrijskog parka "Zelena zona" za period od 2013. do 2023. godine.

Izgradnja "Zelene zone" na 60 hektara, gde su već završeni infrastrukturni radovi, dobila je podršku svih odbornika - pozicije i opozicije. Kada "Zelena zona" za dva do tri meseca bude potpuno komunalno opremljena, investitori će moći da konkurišu za već uređene parcele na kojima će po povoljnim uslovima graditi prehrambene pogone, hladnjače, a biće otvorena i berza poljoprivrednih proizvoda.

"Ovo je ne samo lokalna, već i investicija od državnog značaja. Zato smo pokrenuli i inicijativu da Vlada Srbije na nekoj narednoj sednici donese odluku kojom bi grad bio oslobođen plaćanja naknade za preimenovanje poljoprivrednog u građevinsko zemljište. To bi dovelo do toga da imamo veće interesovanje investitora", rekao je tokom sednice predsednik Skupštine grada Živojin Stefanović.

Iz lokalnog i budžeta Vlade Srbije kao i fondova EU do sada je za komunalno opremanje "Zelen zone" uloženo 1,2 miliona evra.

Potencijalni investitori moći će da dobiju zemlju po veoma strogim kriterijumima. Najvažnije je da se bave poljoprivredno-prehrambenom proizvodnjom, da su izvozno orijentisani, da imaju garancije banke i da otvore što veći broj radnih mesta.

Prva faza koja obuhvata komunalno opremanje "Zelen zone" biće završena do proleća, nakon čega će investitori moći da konkurišu za već uređene parcele.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track