Kikinda bez GMO

Usvojena deklaracija

Kikinda bez GMO

Srbija -
Za deklaraciju o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama glasale sve odborničke grupe osim odborničke grupe SPS, rekao portparol Pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov

KIKINDA - Skupština opštine Kikinda usvojila je danas deklaraciju o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama (GMO) na teritoriji te opštine, saopšteno je iz Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije.

Tu deklaraciju predložila je odbornička grupa DSS, izjavio je portparol Pokrajinskog odbora te stranke Milenko Jovanov.

Odbornik DSS u opštinskoj skupštini Kikinde Vladimir Pudar istakao je da Kikinda ima velike mogućnosti za razvoj poljoprivrede i dodao da je u toj Severnobanatskoj opštini dovoljno prostora za integralnu i organsku proizvodnju, kao i da takva proizvodnja može da predstavlja komparativnu prednost.

"Ovom deklaracijom šaljemo jasnu poruku da i naša opština staje u red gradova i opština u Srbiji koje žele da sačuvaju svoju poljoprivredu od zagađenja", rekao je Pudar.

"Za deklaraciju su glasale sve odborničke grupe osim odborničke grupe Socijalističke partije Srbije", napomenuo je Jovanov.

Vladajuću koaliciju u Kikindi čine DS, SPS, SVM i LSV, a u opoziciji su DSS i SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track