Slobodan iz Vrnjačke banje motorom ide u Afriku!
Foto: Slobodanvukojevic Com

Svetski putnik

Slobodan iz Vrnjačke banje motorom ide u Afriku!

Srbija -
Put dug 13.000 kilometara vodiće ga preko Bugarske, Turske, Egipta, Sudana, Etiopije, Kenije, Tanzanije, Zambije do Južne Afrike

VRNJAČKA BANJA - Poznati motociklista Slobodan Vukojević iz Vrnjačke Banje, koji je prešao Kanadu, Ameriku, a potom Aziju i Evropu, sprema se da iz svog mesta 13. aprila krene u osvajanje Afrike, najavila je turistička organizacija Vrnjačke Banje.

Reč je o hrabrom motoristi, koji je prešao je više od 50.000 kilometara, spavao pod šatorom, jeo jednu sardinu po dva dana, na putu kroz Rusiju smršao čak 20 kilograma, a cilj mu je bio da obiđe ceo svet na motoru marke "suzuki 650".

"Sada se spremam za sledeću avanturu od 13.000 kilometara, koja me vodi preko Bugarske, Turske, Egipta, Sudana, Etiopije, Kenije, Tanzanije, Zambije do Južne Afrike i koju planiram da obavim u vremenskom periodu od tri do četiri meseca", kaže Vukojević.

On je najavio da će na put sada krenuti sa posebno pripremljenim motociklom "honda Afrika tvin 750", a poneće i orpemu za snimanje kao i kameru visoke HD-rezolucije, koja ce biti fiksirana i na zaštitnoj kacigi tokom vožnje.Vukojevć kaže da je tokom pređenih 17.000 kilometara u Rusiji potrošio 2.800 evra i izrazio nadu da će uspeti da pronađe sponozore za naredni put.

Turistička organizacija Vrnjačke Banje će pružiti podršku Vukojeviću, jer smatra da je njegov put dobra prilika za promociju turističkih potencijala mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track