Glumio gurmana na račun pozorišta
Foto: Sasa Urosev

Inspiracija za buduću predstavu

Glumio gurmana na račun pozorišta

Srbija -
Nedeljko Z. (31) iz Kikinde prevario Narodno pozorište tako što je naručenu hranu stavljao na otvoreni račun ovog teatra

KIKINDA - Osladilo mu se!

U ugostiteljskim i glumačkim krugovima nezabeleža "gurmanska" prevara, čiji je glavni junak slasno jeo na tuđ račun, možda će ansablu kikindskog Narodnog pozorišta poslužiti kao inspiracija za neku buduću tragikomičnu predstavu.

Sigurno je da im nije bilo do smeha kad im je iz restorana "Radnički dom" javljeno da je jedan Kikinđanin napravljeni ceh "velikodušno izmirivao" tako što se potpisivao na otvoren račun Narodnog pozorišta.

Policija je protiv Nedeljka Z. (31) iz Kikinde podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio prevaru na štetu Narodnog pozorišta.

Šef restorana "Radnički dom" Vojislav Knežević potvrdio je Kuriru da se "glumac" pokajao.

"Priznao je da je bez prava potpisa u tri navrata naručio hranu i obećao da će izmiriti celokupan račun. Verovatno mu se osladilo kad je tokom januara prvi put jeo na tuđ račun. Tada je telefonom naručio roštilj. Kad je sa kolegom došao u restoran, seli su za sto i obedovali. Nakon toga je potpisao račun, i otišao sa narudžbinom", kaže Knežević.

Najnoviji, treći račun, Nedeljko je, kako kaže šef restorana, napravio 3. marta.

"Tada je, takođe sa kolegom, došao u restoran i naručio mešano meso. Nakon obilnog obroka, potpisao je račun na teret Narodnog pozorišta i otišao. Kad je prevara izbila na videlo, pravdao se da je došlo do zabune i za sve okrivio konobaricu. Zaista je neshvatljivo na šta su sve ljudi spremni", rezignirano kaže Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track