Pirot dobija klizalište i pič teren

Pirot dobija klizalište i pič teren

Srbija -
Pirot će u okviru programa Prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, koga finansira EU, dobiti dva nova sportska objekta - klizalište i takozvani "pič" teren namenjen malim sportovima

PIROT - Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević izjavio je da će taj grad u okviru programa Prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, koga finansira EU, dobiti dva nova sportska objekta - klizalište i takozvani "pič" teren namenjen malim sportovima.

U okviru programa Prekogranične saradnje Srbije i Bugarske projektom "Modernizacija sportske infrasturkture u graničnom regionu Montana-Pirot" predviđena je izgradnja sportske infrastrukture u Pirotu i Montani u Bugarskoj, kao partnerskoj opštini.

Ukupna vrednost projekta je 670.000 evra, od čega je Pirotu namenjeno 220.000 evra. Taj novac biće iskorišćen za kupovinu i montažu modernog klizališta koje će biti stacionirano na Omladinskom stadionu.

"Osim toga, izgradićemo i jedan "pič teren" namenjen malim sportovima. Svečano potpisivanje ugovora obaviće se u ponedeljak u Ministarstvu za regionalni razvoj i javne radove u Sofiji", kazao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track