Pojačan intenzitet saobraćaja pred vikend i praznike

Gužve u saobraćaju

Pojačan intenzitet saobraćaja pred vikend i praznike

Srbija -
Očekuje se da će popodne saobraćaj biti još intenzivniji zbog predstojećih praznika za Prvi maj i Uskrs

BEOGRAD - U Srbiji je danas putna mreža pod pojačanim opterećenjem, s obzirom na kraj radne nedelje, a očekuje se da će popodne saobraćaj biti još intenzivniji zbog predstojećih praznika za Prvi maj i Uskrs, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ovo će posebno biti izraženo na izlazima iz većih gradskih sredina, na naplatnim rampama i graničnim prelazima. Prema informacijama Uprave granične policije, trenutna zadržavanja na graničnim prelazima su oko 30 minuta, za putnička vozila.

Na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored nestabilnih kamenih kosina, učestala je pojava odrona. Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen. Saobraćaj se odvija u povoljnim vremenskim uslovima, uz dobru vidljivost.

Na državnom putu između temerinske i zrenjaninske petlje, saobraćaj je zbog radova u smeru od Subotice ka Beogradu prebačen na tranzitnu saobraćajnicu. Izmenjen je režim saobraćaja na autoputu E-75 Beograd-Niš, na deonici između petlje Mali Požarevac i petlja Ralja.

Tokom radova, za saobraćaj će se naizmenično zatvarati vozna sa zaustavnom trakom i preticajna traka u dužini od oko 30 metara. Radovi će trajati do 28. aprila. Auto-put E-75 sužen je na mostu preko Dunava gde vozila idu dvosmerno, samo jednom polovinom puta.

Zbog radova na obilaznici oko Beograda u smeru Ostružnica-Orlovača, u zoni petlje "Orlovača" za saobraćaj su zatvorene leve saobraćajne trake u oba smera. Na delu državnog puta IA reda broj 1 (autoput E-75 u izgradnji) Vranje-Granični prelaz "Preševo", vozila zbog odrona prolaze naizmenično.

Zbog radova na državnom putu Novi Sad-Zrenjanin, vozila iz pravca Zrenjanina ka Novom Sadu idu kroz naselje Kać. Zbog aktiviranog klizišta, na delu državnog puta I reda, deonica Prijepolje-Brodarevo u mestu Gračanica, saobraćaj se obavlja usporeno prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Vozila na putu Kneževići-Kremna na vijaduktu Šljivovica, zbog oštećenja kolovoza idu samo jednom saobraćajnom trakom. Na magistralnom putu M-2, na deonici od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana saobraćaj se zbog oštećenja puta obavlja obilaznicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track